current views are: 6

12 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση12:25

Πάνος Ρήγας: Αύξηση του κατώτατου μισθού μετά την 21η Αυγούστου

«Είναι δεδομένη η δέσμευση μας», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσίευση 12:25’
αρθρο-newpost

«Είναι δεδομένη η δέσμευση μας», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναγκαία και θεσμική τομή χαρακτήρισε την καθιέρωση της απλής αναλογικής ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στην ΕΡΤ αναφορικά με τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση. «Με την τροπολογία των βουλευτών μας, που έγινε δεκτή από το υπουργείο Εσωτερικών, καταρρίπτεται το όποιο επιχείρημα για παραβίαση του χρονικού ορίου των αυτοδιοικητικών εκλογών, που θα πραγματοποιηθούν στη λήξη της θητείας. Η ταυτόχρονη διεξαγωγή με τις ευρωεκλογές διασφαλίζει όχι μόνο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή του εκλογικού σώματος, αλλά και την αποφυγή άσκοπων εξόδων. Τέλος, η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική και αναγκαία θεσμική τομή» υπογράμμισε ο κ. Ρήγας.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «είναι δεδομένη η δέσμευση μας να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό μετά την 21η Αυγούστου, που τελειώνει και τυπικά η περίοδος των μνημονίων». «Εξαιρετικά σημαντική είναι και η επεκτασιμότητα που θα ισχύσει μετά την 21η Αυγούστου στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Και οι δύο αυτές παρεμβάσεις περιγράφονται και στο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης που έχει κατατεθεί στους θεσμούς και αποτελεί τον πυλώνα των μεταρρυθμίσεων στον χώρο της εργασίας», προσέθεσε.

Ο κ. Ρήγας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μη εφαρμογής της διάταξης για περικοπή των συντάξεων. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε πως «τα μέτρα που υποχρεωθήκαμε να πάρουμε για το 2019 και το 2020, καταφέραμε να τα αντισταθμίσουμε με αντίμετρα. Ακόμα και αυτά τα ψηφισμένα μέτρα, όμως, μπορούν να συζητηθούν εκ νέου με βάση τα νέα δεδομένα, όπως επιβεβαιώνουν και οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί».

Επισήμανε δε πως «οι στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν είναι δεδομένοι, όμως τα μέσα με τα οποία θα τους επιτύχουμε είναι πλέον δική μας επιλογή. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλο πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, κάτι που δεν υπολογίζονταν στις προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ τα έσοδα του κράτους θα μας εκπλήξουν θετικά, κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παρθούν μέτρα ανακούφισης της ελληνικής κοινωνίας».


σχετικα αρθρα