ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννη για προβλέψεις Κομισιόν: Εγκλωβιστήκαμε στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2018, 19:32 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2018, 19:38
Μπακογιάννη για προβλέψεις Κομισιόν: Εγκλωβιστήκαμε στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή τις προβλέψεις της Κομισιόν για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

Για εγκλωβισμό της χώρας στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης κάνει λόγο η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή τις προβλέψεις της Κομισιόν για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.   

ΌΠως αναφέρει η κ. Μπακογιάννη «οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, όπως παρουσιάζονται στην τακτική Ενδιάμεση Έκθεσή της, επιβεβαιώνουν τον εγκλωβισμό της στην παγίδα της χαμηλής ανάπτυξης. 
 
Σύμφωνα με την έκθεση, η ανάπτυξη το 2018 θα παραμείνει κάτω του 2% του Α.Ε.Π. (1,9%). Την ίδια στιγμή, χώρες που ακολούθησαν προγράμματα προσαρμογής όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος και η Πορτογαλία, καταγράφουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, ανακτώντας την απώλεια πλούτου που υπέστησαν στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. 
 
Η στάσιμη εγχώρια κατανάλωση, η περιορισμένη αύξηση της απασχόλησης, το μεγάλο επενδυτικό κενό και η αδύναμη αύξηση των εξαγωγών δεν επαρκούν για να οδηγήσουν στην ισχυρή και διατηρήσιμη ανάταξη της οικονομίας. 
 
Μοναδική διέξοδος από το φαύλο κύκλο των ασθενικών οικονομικών επιδόσεων και των χαμηλών προσδοκιών είναι η εφαρμογή ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης που θα προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και θα αποκαταστήσει την πολιτική αξιοπιστία της χώρας. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει σε όλα τα πεδία, χρειάζεται άμεσα πολιτική αλλαγή».