ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουρκικός Τύπος για συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν: «Εκνεύρισε τον πρόεδρο»

Δημοσίευση 13 Ιουλίου 2018, 10:33 / Ανανεώθηκε 17 Ιουλίου 2018, 11:47
Τουρκικός Τύπος για συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν: «Εκνεύρισε τον πρόεδρο»
Facebook Twitter Whatsapp

Για έναν δύσκολο διάλογο σε ηλεκτρισμένο κλίμα κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για έναν δύσκολο διάλογο σε ηλεκτρισμένο κλίμα κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας τη συνάντηση Ερντογάν - Τσίπρα.

Ότι εκνεύρισε τον Ερντογάν ο Τσίπρας, γράφει η εφημερίδα «Vatan» στο πρωτοσέλιδό της, αναφερόμενη στην ελληνική καταγγελία στο ΝΑΤΟ ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη είναι όμηροι.

Η εφημερίδα με τίτλο «Καταγγελία που εκνεύρισε», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας εκνευρισμένος απάντησε στην καταγγελία του πρωθυπουργού της Ελλάδας ρωτώντας «ποιος παρέχει άσυλο σε πραξικοπηματίες;», συνδέοντας έτσι έμμεσα την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους «8» που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα. «Ο Ερντογάν με τον Τσίπρα συναντήθηκαν σε ηλεκτρισμένο κλίμα», αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα «Milliyet» αναφέρεται στη συνάντηση με τον τίτλο «Παράπονα στον Τσίπρα για τη FETO» (Οργάνωση του Γκιουλέν). Και εστιάζει στο ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας μετάφερε στο πρωθυπουργό της Ελλάδας τις ανησυχίες του για την παροχή ασύλου σε μέλη της οργάνωσης.

Τηλεοπτικά μέσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση με αναφορές στη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι δεν ήταν και η πιο εύκολη συνάντηση, ενώ σημειώθηκε ότι συζητήθηκαν όλα τα θέματα των διμερών σχέσεων και το Κυπριακό.

Η εφημερίδα «Sabah» αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Τσίπρας απέφυγε τον τουρκικό Τύπο», εξηγώντας, ότι Τούρκοι δημοσιογράφοι προσπάθησαν να τον ρωτήσουν, αλλά εκείνος δέχτηκε ερωτήσεις μόνο από Έλληνες.