current views are: 8

13 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση15:45

ΝΔ: Να ενημερώσουν άμεσα τη Βουλή για το τι συζητούν μυστικά με τα Τίρανα

Κατηγορίες για συζητήσεις εν κρυπτώ

Δημοσίευση 15:45’

Κατηγορίες για συζητήσεις εν κρυπτώ

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση, καταγγέλλοντας συζητήσεις εν κρυπτώ.

«Η μυστική διπλωματία των κ. Τσίπρα και Κοτζιά είχε ήδη ως αποτέλεσμα την εθνικά επιζήμια συμφωνία με τα Σκόπια. Έκπληκτοι οι πολίτες μαθαίνουν τώρα ότι μια αντίστοιχη συμφωνία προωθείται και με την Αλβανία» ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΝΔ.

«Καλούμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώσουν άμεσα τη βουλή για τι ακριβώς συζητούν εν κρυπτώ με τα Τίρανα. Αρκετά στοίχισαν στην Ελλάδα οι πάσης φύσεως διαπραγματεύσεις του κ. Τσίπρα, κρυφές και φανερές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί «ανοιχτού ζητήματος συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας» στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μετά τις αντιδράσεις, το Μέγαρο Μαξίμου διευκρίνισε πως η εν λόγω «αποστροφή αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».

Διαβάστε επίσης: ►Τα ελληνοαλβανικά σύνορα, το lapsus linguae Τσίπρα και τα βάτα ►Τσίπρας για συνομιλίες με Αλβανία: Απομένουν ΑΟΖ, εμπόλεμο και σύνορα ►Κομισιόν για τις δηλώσεις Χαν περί «αναδιάρθρωσης συνόρων»: Αναφερόταν στην ΑΟΖ

σχετικα αρθρα