ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αποκάλυψη Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους ανοίγει χαραμάδα ελπίδας για τους δύο στρατιωτικούς

Δημοσίευση 14 Ιουλίου 2018, 08:54 / Ανανεώθηκε 14 Ιουλίου 2018, 08:54
Η αποκάλυψη Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους ανοίγει χαραμάδα ελπίδας για τους δύο στρατιωτικούς
Photo: EPA
Facebook Twitter Whatsapp

«Συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνομιλία με Τούρκους δημοσιογράφους είχε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις συνομιλίες που είχε στο ΝΑΤΟ αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου.

Όπως μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ φαίνεται πως ανοίγει χαραμάδα ελπίδας για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Ο κ. Ερντογάν αναφέρεται στη συνομιλία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό και λέει: «Όλοι ξέρουν την αποφασιστικότητα μας να καταπολεμήσουμε τους γκιουλενιστές, το ξέρει και ο κ. Τσίπρας. Του εξήγησα την επιμονή μας για έκδοση των «8». Βέβαια και εκείνος στέκεται στο θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών που παραβίασαν τα σύνορα στην Αδριανούπολη. Για να κανονιστούν τα θέματα αυτά συμφωνήσαμε να κάνουμε προσπάθεια με καλή πρόθεση».

Ουσιαστικά,  ο Τούρκος Πρόεδρος μιλά μόνο για παραβίαση συνόρων, δεν λέει κάτι άλλο (πχ κατασκοπεία) και για προσπάθεια «με καλή πρόθεση».

Ο κ. Ερντογάν υποστήριξε πως μίλησε με τον πρωθυπουργό για αναπαλαίωση τζαμιού στην Αθήνα ενώ πρόσθεσε: «Το θέμα της δυτικής Θράκης το εξετάσαμε σοβαρά. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα της εκλογής Μουφτή, όχι με διορισμό αλλά με εκλογές».

Ο Τούρκος πρόεδρος ισχυρίζεται: «Αν θέλει ο Θεός θα γίνει ο εκλεγμένος Μουφτής. Δεν λέει όχι (εννοεί τον κ. Τσίπρα). Μας λέει (ο κ. Τσίπρας) θα περάσουμε το νέο σύστημα. Θα καταργήσουμε το διορισμό του Μουφτή».