current views are: 12

14 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση18:42

Ερντογάν: Ο Τσίπρας δεσμεύτηκε για εκλογή του μουφτή στη Δ. Θράκη

«Αν θέλει ο Θεός θα γίνει ο εκλεγμένος Μουφτής. Δεν λέει όχι ο Τσίπρας. Μας λέει θα περάσουμε το νέο σύστημα»

Δημοσίευση 18:42’

«Αν θέλει ο Θεός θα γίνει ο εκλεγμένος Μουφτής. Δεν λέει όχι ο Τσίπρας. Μας λέει θα περάσουμε το νέο σύστημα»

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να μην αναφέρθηκε στο θέμα μουφτή, στις δηλώσεις του μετά τη συντάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ωστόσο ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την αλλαγή του τρόπου επιλογής του.

Ο κ. Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους, υποστήριξε πως μίλησε με τον πρωθυπουργό για αναπαλαίωση τζαμιού στην Αθήνα, ενώ σημείωσε: «Το θέμα της δυτικής Θράκης το εξετάσαμε σοβαρά. Υπενθυμίσαμε το ζήτημα της εκλογής Μουφτή, όχι με διορισμό αλλά με εκλογές. Αν θέλει ο Θεός θα γίνει ο εκλεγμένος Μουφτής. Δεν λέει όχι (εννοεί τον κ. Τσίπρα). Μας λέει (ο κ. Τσίπρας) θα περάσουμε το νέο σύστημα. Θα καταργήσουμε το διορισμό του Μουφτή. Ας πούμε αυτή τη φορά ότι στο θέμα αυτό άναψε…πράσινο φως, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι τελείωσε το θέμα”.

Σημειώνεται ότι έως σήμερα ο θρησκευτικός ηγέτης των μουσουλμάνων της Θράκης ορίζεται από το υπουργείο Παιδείας, και δεν εκλέγεται, ενώ υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την επίσκεψη Ερντογάν σε Αθήνα και Θράκη, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, έθεσε θέμα εκλογής μουφτή – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:
►Η αποκάλυψη Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους ανοίγει χαραμάδα ελπίδας για τους δύο στρατιωτικούς


σχετικα αρθρα