current views are: 10

15 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση10:09

Ανακοίνωση της ΝΔ μετά την παρέμβαση Μαντζουράνη στο «Ακραίως» για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του Δ. Τσίπρα

Η απάντηση του γνωστού δικηγόρου στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκατίας

Δημοσίευση 10:09’

Η απάντηση του γνωστού δικηγόρου στο γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκατίας

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Νέας ΔημοκρατίαςΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σαββατιάτικο δημοσίευμα που αφορά σε συγγενικό πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Αυτή τη φορά η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την παρέμβαση του δικηγόρου, Γιάννη Μαντζουράνη στο «Ακραίως».

«Αντί συγκεκριμένων απαντήσεων, οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιχειρούν από χθες να συσκοτίσουν την υπόθεση που αφορά τον αδερφό του πρωθυπουργού πετώντας, κατά την προσφιλή τακτική τους λάσπη» τονίζει αρχικά η Πειραιώς και συνεχίζει: «Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και η Νέα Δημοκρατία επιβεβαιώνεται πλήρως δια του πλέον αρμοδίου προσώπου. Του δικηγόρου του κ. Δημήτρη Τσίπρα, κ. Γιάννη Ματζουράνη. Στην παρέμβασή του στο ΣΚΑΪ, ο κ. Ματζουράνης, παραδέχθηκε σήμερα ότι ο κ. Δημήτρης Τσίπρας όχι μόνον δικάστηκε επειδή η εταιρεία του υπέβαλε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να λάβει ένα δημόσιο έργο ύψους 1,1 εκ ευρώ, αλλά και ότι δεν εξέτισε την ποινή του χάριν και μόνον του φωτογραφικού νόμου του κ.Παρασκευόπουλου που παρέγραψε το αδίκημά του».

«Ύστερα από αυτά, τίθεται ευθέως το ερώτημα: σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα επιχειρούσε ο αδερφός του πρωθυπουργού να διεκδικήσει δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα, θα δικαζόταν και θα αθωωνόταν με φωτογραφική διάταξη και η κυβέρνηση θα ειχε και το θράσος να εγκαλεί τα ΜΜΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση επειδή αποκαλύπτουν το σκάνδαλο;», καταλήγει η ανακοίνωση.Στην παρέμβαση του ο κ. Μαντζουράνης τόνισε πως λέγονται και γράφονται ανακρίβειες για τον Δημήτρη Τσίπρα.

Απάντηση Μαντζουράνη στη ΝΔ: Δεν υπάρχει φωτογραφική διάταξη για τον κ. Δ. Τσίπρα

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας και απόκρουση προφανώς σκοπίμων διαστρεβλώσεων της πραγματικότητας επισημαίνεται ότι για να επιβληθεί ποινή και να μην εκτιθεί , προϋποτίθεται η κήρυξη της ενοχής του κατηγορουμένου», σημειώνει ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης και εξηγεί πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση του κ.Δημητρίου Τσίπρα το δικαστήριο δεν ερεύνησε την ουσία της υπόθεσης,δεν έλαβε απόφαση επί της ενοχής και συνεπώς δεν επιβλήθηκε καμία ποινή, αφού εδέχθη ότι έχει εξαλειφθεί το αξιόποινο και δεν προχώρησε  σε κρίση ούτε για την ενοχή ούτε για την ποινή».

Συνεπώς όπως αναφέρει ο νομικός «ουδέποτε επεβληθη ποινή , η οποία δεν εκτίθηκε χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου , ο οποίος ισχύει από το 2016 και αφορά ανεξαιρέτως όλους τους έλληνες πολίτες και  συνεπώς δεν πρόκειται για φωτογραφική διάταξη όπως αναληθώς ισχυρίζεται το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας».

Η παρέμβαση Μαντζουράνη στο «Ακραίως»

«Επειδή ακούγονται διάφορες ανακρίβειες για τον Δημήτρη Τσίπρα να θέσω υπόψη σας: Ο κ. Τσίπρας κατηγορήθηκε όχι ότι πλαστογράφησε ο ίδιος την ασφαλιστική ενημερότητα αλλά ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας» εξήγησε επίσης πως δεν υπάρχει ποινή διότι «για να υπάρχει ποινή πρέπει να κριθεί ένοχος κάτι που δεν έγινε».

Απαντώντας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ,  κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «Ο νόμος βάσει του οποίου δεν καταδικάστηκε ο κ. Δ. Τσίπρας είναι του 2016», δηλαδή όταν ήταν πρωθυπουργός ο κ. Αλέξης Τσίπρας.


σχετικα αρθρα