current views are: 7

16 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση08:31

Άρθρο του Άρη Σκούρτη: Όχι στη λήθη

«Κάθε κακό θυμίζεται, κάθε καλό ξεχνιέται»

ΓΝΩΜΙΚΟΝ

Δημοσίευση 08:31’

«Κάθε κακό θυμίζεται, κάθε καλό ξεχνιέται»

ΓΝΩΜΙΚΟΝ

Στην Ελληνική Μυθολογία, κατά τον Ησίοδο, η ΛΗΘΗ ήταν θυγατέρα της Έριδας και προσωποποίηση της Λήθης, δηλαδή της λησμονιάς και της αγνωμοσύνης!…

Ενθυμείσθε όμως;…

Ναι!!! Οφείλουμε να ενθυμούμεθα!

Εφθάσαμε στα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και οι κυβερνώνοντες κρίνονται πλέον από τα πεπραγμένα τους!

Ο καθείς, οι πολίτες, ας καλέσουν την συνείδησή τους βοηθό.

Η λαϊκή οργή έχει ξεχειλίσει πια. Γιατί;

Διότι εξαπατήθησαν!

Την ενθυμείσθε; Την περίφημη εκείνη δήλωση του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, το 2014 και σημερινού Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα; «… Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας παράλογος νόμος. Δεν διορθώνεται, γι’ αυτό θα καταργηθεί!….», είχε δηλώσει.

Τώρα βέβαια, καλούμεθα να συνεχίσουμε να τον πληρώνουμε πάλι. Ξανά και ενισχυμένο!

Οι πάντες ενθυμούμεθα τις «περίφημες» εξαγγελίες του για το απίστευτο «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ», το φθινόπωρο του 2014, το οποίο δεν εφαρμόσθηκε ποτέ.

Έταξε, έταξε, έταξε…

Ψεύδη, ψεύδη, ψεύδη!

Έτσι, καταδολίευσε τον Ελληνικό Λαό και υφήρπαξε την ψήφο του εκλογικού σώματος. Και τώρα «παίζει» με διάφορα θέματα, όπως: Έξοδος από τα Μνημόνια, ελάφρυνση χρέους… «Παίζει» με τις Εκλογές!…

Αναφέρομαι για το στήσιμο πολλαπλών κάλπεων και παραβάν, που βέβαια τούτο είναι συνταγματικά ανεπίτρεπτο και ηθικά αδιανόητο. Παίζετε «εν ου παικτοίς», κύριοι της Κυβέρνησης.

Άπαντες έχουμε αντιληφθεί πια, πως οι συγκυβερνώντες δεν είναι πια αντιμνημονιακοί, αλλά αμνήμονες!… Δεν επιθυμούν να ενθυμούνται… Δεν θέλουν να θυμούνται σε ποια κατάσταση παραδόθηκε η χώρα το 2009 από τη Ν.Δ. του κ. Κ. Καραμανλή. Δεν επιθυμούν να ενθυμούνται τι ακριβώς έλεγαν τότε στη Δ.Ε.Θ., το 2014…

Ενθυμείσθε;

Τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, που επιβάρυναν το όλο πρόβλημα, για να φθάσουμε στην σημερινή κατάληξη;

Απεδείχθη μέγα λάθος η απογραφή του 2004, του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη.

Ενθυμείσθε τα περίφημα Greek Statistics;

Η δε επιλογή της «ήπιας προσαρμογής» οδήγησε τη χώρα στην υπερχρέωση του 2009 και όχι η ΕΛΣΤΑΤ;

Όταν ο Γ. Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές, το δημόσιο χρέος έχει ήδη εκραγεί; Ας θυμηθούμε εδώ, μερικά από τα ψεύδη τους:

  • «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».
  • «Πλειστηριασμούς αυτοί; Σεισάχθεια εμείς…»
  • «Θα επαναφέρουμε τον βασικό μισθό στα 751 ευρώ».
  • «Καμία αύξηση στον ΦΠΑ. Δεν πειράζουμε την έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά».
  • «Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων»
  • «Θα δώσουμε 2 δισ. για την ανθρωπιστική κρίση»
  • «Καταργούμε το Μνημόνιο με έναν νόμο και ένα άρθρο».
  • «Αυτή η Βουλή δεν υπογράφει νέο Μνημόνιο»
  • «Θα δώσουμε την 13η σύνταξη»
  • «Καταργούμε τον ΕΝΔΙΑ»
  • «Θα διαγράψοιυμε περισσότερο από το 50% του χρέους»
  • «Με τον ΣΥΡΙΖΑ έρχονται καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες».

Ενθυμείσθε;

Και δεν φθάνουν μόνο τα ασύστολα ψεύδη τους. Ας δούμε παρακάτω, τα «έργα και ημέρες» τους στην μέχρι τούδε διακυβέρνησή τους. Ιδού τι κατάφεραν:

  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ: Τώρα για τους πρώτους 90.000-100.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Ως το 2019, για το σύνολο των 400.000. Αντί της υπόσχεσης για 13η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Αύξηση έμμεσων φόρων: ΦΠΑ στο 24%, με μετάθεση βασικών ειδών διατροφής στον υψηλό συντελεστή. Αύξηση έμμεσων φόρων σε καφέ, τσιγάρο, μπύρα, θέρμανση, καύσιμα, τηλέφωνα. Κατάργηση μειωμέ-νου ΦΠΑ στα νησιά!
  • Αύξηση εισφοράς για την υγεία στις συντάξεις: Κατά 2% για τις κύριες συντάξεις και κατά 6% στις επικουρικές.
  • Μείωση αφορολόγητου: Από 9.545 ευρώ μειώνονται στα 8.636 ευρώ. Αντί της υπόσχεσης για αύξησή του στις 12.000.
  • Μείωση επιδόματος θέρμανσης: Μειώθηκε έως και 52% έναντι του 2015, ενώ δόθηκε και σε πολύ λιγότερους δικαιούχους.
  • Αύξηση τιμής εισιτηρίων στις συγκοινωνίες: Η τιμή του εισιτηρίου αυξήθηκε από 1,20 ευρώ στα 1,40 ευρώ.
  • Μείωση των μερισμάτων συνταξιούχων του Δημοσίου: Με μείωση ρεκόρ ως 35% για μερίσματα που φθάνουν κατά μέσο όρο στα 170 ευρώ.
  • Αύξηση της συμμετοχής σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις: Με βάση τις αλλαγές του τρόπου υπολογισμού που επιβάλλουν. Για παρά-δειγμα, η συμμετοχή ασφαλισμένων στις εξετάσεις υπολογίζονται στο 25% του κρατικού τιμολογίου και όχι της ασφαλιστικής τιμής των εξετάσεων, που είναι χαμηλότερη.
  • Μείωση κατώτερης σύνταξης: Η κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ ήταν 486 ευρώ και με τον Ν. 3863/2010 προβλεπόταν ποσό 495 ευρώ για 15 έτη ασφάλισης. Κατέβηκε με Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ στα 345 ευρώ για τα ίδια έτη (Ν. 4387/16).
  • Περικοπές στους Αναπήρους: Μεγάλη μείωση της σύνταξης σε πολίτες με ποσοστό αναπηρίας κάτω από 80%.
  • Επιβάρυνση σε όσους έχουν μισθό και μπλοκάκι: Μια και θα πληρώσουν ταυτόχρονα εισφορά και ως μισθωτοί και ως ελεύθεροι επαγγελματίε (27% εισφορά χωρίς διαχωρισμό για το σύνολο του ποσού).
  • Μείωση καθαρών μισθών των εργαζομένων: Αντί της υπόσχεσης για 751 ευρώ κατώτερο μισθό, οι χαμηλόμισθοι επιβαρύνονται με πρό-σφατη αύξηση των εισφορών κατά 0,5%.
  • Μείωση των ποσών για την αντιμετώπιση της φτώχειας: Το 2014 δόθηκε «κοινωνικό μέρισμα» συνολικού ποσού 450 εκατ. ευρώ σε 650.000 «οικονομικά ασθενείς» πολίτες. Το 2015 περιορίστηκε μόνο στα 108 εκατ. ευρώ.
  • Μετάθεση της εφαρμογής του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος: Η καθολική εφαρμογή του θεσμού του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος μετατέθηκε κατά 2 τουλάχιστον χρόνια.
  • ΕΝΦΙΑ ως το 2031: Και να υπενθυμίσουμε ότι ο ΕΝΦΙΑ (που δήθεν θα τον καταργούσαν) θα παραμείνει μέχρι το 2031 και μάλιστα θα διευρύνεται, περιλαμβάνοντας ακόμη και «κλειστά» ακίνητα.

Παρατηρείται έτσι μια «ριζοσπαστικοποίηση» του αντιμνημονίου, να εξελίσσεται σε μία φαιδρή «ριζοσπαστικοποίηση» της εξουσίας. Που βέβαια, το πολιτικό λεξιλόγιο της «ριζοσπαστικής» κουλτούρας της κρίσης, φαντάζει ολοένα αυτοαπατόμενο πρόταγμα – ψευτονόημα.

Στην πολιτική δεν υπάρχει δίκαιο ή άδικο. Οι πολιτικές και οι συσχετι-σμοί καθορίζουν την συγκυρία…

Απεναντίας, επιθυμώ να ενθυμούμαι την διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από το 1981 και εντεύθεν.

Επιθυμώ να φρεσκάρω την ιστορική μνήμη τούτης της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, ώστε να μη σβήσουν ποτέ μνήμες, βιώματα, συνειρμοί, αλλά και συναισθήματα. Να μην αλλοιώσουν μέσα μας την «πύρινη γνώση» των πεπραγμένων αυτής της παράταξης, υπό τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου.

Επιθυμώ τώρα ν’ απευθυνθώ σε όλους εκείνους που εγκατέλειψαν τον χώρο και μετεγκαταστάθησαν πολιτικά, όπως στους ΑΝΕΛ, στη Χρυσή Αυγή, στο Ποτάμι, τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντάς τους πως διαθέτουν ρηχή μνήμη, ανάπηρη συνείδηση ή τους επεβλήθη μία επιλεκτική και ψευδεπίγραφη μνήμη, με φαιδρή συνείδηση…

Πιστεύοντας ακράδαντα πως η μνήμη ενός λαού δεν αναφέρεται μονοσήμαντα στο παρόν και προβάλλει το μέλλον, καθότι: «Λαός χωρίς μνήμη είναι λαός χωρίς μέλλον…».

Έχω δε την αίσθηση, πιστεύω και ελπίζω, με άσβεστη και ζώσα την προσωπική και συλλογική μνήμη μας, αναπολώντας το παρελθόν να ατενίζουμε το μέλλον!…

Επιθυμώ να θυμίσω ξανά εδώ τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Που όπως μου έχει πει φίλος μη «Πασόκος», «…όλοι κουβαλάμε μέσα μας έναν ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ…», διότι κάποτε όλοι ψηφίσαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ, σαφέστατα, υπάρχει παντού.

Επιμένω…

Έφερε στο προσκήνιο την ξεχασμένη Ελλάδα της Περιφέρειας, της υπαίθρου, τις υποβαθμισμένες και τις δύσκολες εκείνες περιοχές των αστικών κέντρων.

Έφερε στο προσκήνιο τους ΑΓΡΟΤΕΣ, τους εργαζόμενους, τους μισθωτούς, τους επιστήμονες, τους μικρομεσαίους και τους συνταξιούχους…

Προχώρησε στην αναδιανομή του πλούτου και της ευημερίας.

Προήγαγε τους μη «προνομιούχους», τους αδύναμους, τους απόμα-χους της ζωής, τους αδικημένους…

Έδωσε νέο περιεχόμενο και νέες διαστάσεις στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προχώρησε στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής, παντού.

Έκανε κοινωνική πολιτική.

Αναβάθμισε το βιοτικό επίπεδο του Ελληνικού Λαού.

Τα αποτελέσματα είναι εμφανέστατα παντού…

Η Ελλάδα άλλαξε πρόσωπο χάρη σ’ αυτές όλες τις πολιτικές του ΠΑ-ΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ.

Τα πολιτικά πράγματα στη χώρα έχουν φθάσει πια σε οριακό σημείο.

Το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ παραμένει αρωγός και συμπαρα-στάτης στον πάσχοντα λαό μας. Το έχει κάνει κατά το εγγύς παρελθόν, μπορεί να το εγγυηθεί και στο μέλλον.

Ζητάμε από το εκλογικό σώμα να πυκνώσει τις τάξεις της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ-ΚΗΣ τούτης ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας!

Είναι επιτακτική ανάγκη…

«Οι καιροί ου μενετοί»!

___________________________

*Ο κ. ΑΡΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ».


σχετικα αρθρα