ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για τη ρύθμιση δανείων της οικογένειας Τσίπρα

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2018, 19:54 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2018, 19:15
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για τη ρύθμιση δανείων της οικογένειας Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Δημήτρης και η Ζανέτ Τσίπρα προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Συνεχίζεται για ακόμη μια ημέρα η σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», το οποίο ανέφερε πως ο αδελφός του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας χρησιμοποίησε πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα προκειμένου να λάβει δάνειο.

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης και η Ζανέτ Τσίπρα, με κοινή τους δήλωση προανήγγειλαν προσφυγή στη Δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για «αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες»: «Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Σύγκρουση ΝΔ – Μεγάρου Μαξίμου

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη, η οποία κατήγγειλε πως «η κυβέρνηση «άλλαξε νύχτα» το νόμο Παρασκευόπουλο το 2016 προκειμένου να μην διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

«Η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη» δήλωσε η κ. Σπυράκη.

«Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε στην κυρία Σπυράκη με μια υψηλών τόνων ανακοίνωση. «Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη  επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη - και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ - καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων» τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και προστίθεται:

«Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα. Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του. Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε...»
 

Διαβάστε επίσης:

►ΝΔ: Άλλαξαν νύχτα το νόμο Παρασκευόπουλου για χάρη του αδελφού Τσίπρα

►Ανακοίνωση της ΝΔ μετά την παρέμβαση Μαντζουράνη στο «Ακραίως» για την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα του Δ. Τσίπρα