current views are: 5

17 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση06:26

Αυγενάκης: Ο λογαριασμός θα έρθει στις κάλπες

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εξέφρασε «βεβαιότητα για νίκη της ΝΔ»

Δημοσίευση 06:26’
Λευτέρης Αυγενάκης

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, εξέφρασε «βεβαιότητα για νίκη της ΝΔ»

«Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν, εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας απόψε σε πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η δημοτική τοπική οργάνωση της Ν.Δ Αιγιαλείας, στην περιοχή του Λόγγου.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης, εξέφρασε «βεβαιότητα για νίκη της ΝΔ στις εκλογές» επισημαίνοντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανοίξει διάλογο με όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα με εκείνους που αισθάνονται προδομένοι από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά και με όλους όσοι ζητούν υπευθυνότητα, συνέπεια, σοβαρότητα, ελπίδα και όραμα.»

Επίσης, πρόσθεσε ότι «η ΝΔ δεν απειλείται από θνησιγενή σχήματα που προσπαθούν να “φυτρώσουν” με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.»

Αναφερόμενος στη συμφωνία των Πρεσπών, είπε ότι «οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος εκχώρησαν στους Σκοπιανούς τη “μακεδονική εθνότητα” και τη “μακεδονική γλώσσα”, κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε θέσει καν προς συζήτηση» σημειώνοντας πως «η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία». Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν την προκαλέσαμε, δεν τη διαπραγματευτήκαμε, δεν θα την ψηφίσουμε.»

Μιλώντας για το θέμα των συντάξεων, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ είπε ότι «πρώτοι ταχθήκαμε εναντίον των νέων περικοπών στις συντάξεις» και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα υπάρχει η πλειοψηφία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που ψηφίζουν τα πάντα.»

Αναφορικά με το θέμα της απλής αναλογικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Λευτέρης Αυγενάκης επισήμανε πως «οδηγεί την τοπική αυτοδιοίκηση στη διάλυση, ενώ καθιστά ομήρους τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες». «Για τη ΝΔ» συνέχισε «η αυτοδιοίκηση είναι εταίρος, σύμμαχος και συνομιλητής».


σχετικα αρθρα