<img src="https://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cvhttps://certify.alexametrics.com/atrk.gif?account=bmSkk1acFHS1cv" style="display:none" height="1" width="1" alt="" />

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη συσπείρωση και στις συνεργασίες στοχεύουν στην Κουμουνδούρου

του Αντώνη Αντζολέτου - Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2018, 07:12 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2018, 15:19
Στη συσπείρωση και στις συνεργασίες στοχεύουν στην Κουμουνδούρου
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεδριάζει την άλλη εβδομάδα η Πολιτική Γραμματεία

Πυκνώνουν στην καρδιά του καλοκαιριού οι συσκέψεις στην Κουμουνδούρου με το κόμμα να έχει εδώ και καιρό κινητοποιηθεί προετοιμάζοντας το έδαφος για τις επικείμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν. Δεν είναι μόνο  η οικονομία, για την οποία τα στελέχη επιθυμούν να έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τις προθέσεις του Μαξίμου, αλλά και οι πολιτικές παρεμβάσεις με προοδευτικό πρόσημο που προωθούνται.

 

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσαν στο newpost.gr  πως η επαφή του κόμματος με τους πολίτες δεν άρχισε τώρα, που η εκλογολογία έχει φουντώσει. Είναι γεγονός πως κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται πέντε ή έξι ομιλίες - συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα από υπουργούς, στελέχη και βουλευτές του κόμματος με τη θεματική τους να απλώνεται σε όλα τα πεδία της επικαιρότητας. Είναι προφανές πως στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν μεγάλη σημασία στην επικοινωνία  με τον κόσμο, προκειμένου να πετύχουν υψηλά ποσοστά συσπείρωσης  που ακόμα κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν, άλλωστε και οι βουλευτές του κόμματος που ήδη βρίσκονται στις περιφέρειές τους με τη λειτουργία των θερινών τμημάτων της Βουλής.

Στις τοπικές κοινωνίες, εξάλλου έχουν ξεκινήσει οι ζυμώσεις για τις αυτοδιοικητικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο και όπως αποτυπώθηκε  στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, στον ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στην πολιτική των συνεργασιών.  Η αυτοκριτική για τις «χαμηλές πτήσεις» στις τελευταίες εκλογές των ΟΤΑ το 2014 είχε γίνει στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

 

Οι ανοιχτές εκδηλώσεις, που το τελευταίο διάστημα έχουν επικεντρωθεί στη μεταμνημονιακή εποχή, λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό και ως συνέχεια των περιφερειακών συνεδρίων, που ολοκλήρωσε το κόμμα στα τέλη της άνοιξης. Σήμερα ο Νίκος Παππάς και ο Μάκης Μπαλαούρας θα βρίσκονται στον νομό Ηλείας και αύριο ο Παναγιώτης Ρήγας με τον Νεκτάριο Σαντορινιό στη Λέσβο.

Κεντρικό πρόσωπο της  καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα εξελίσσεται πριν από την επίσημη προεκλογική περίοδο, θα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος μετά από μια σύντομη καλοκαιρινή ανάπαυλα και αφού διευθετήσει όλα τα ζητήματα που αφορούν  την ΔΕΘ και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης,  προγραμματίζεται να ξεκινήσει έναν νέο κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας  θα πραγματοποιηθεί την άλλη εβδομάδα και πέρα από όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας θα προετοιμάσει τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής  πριν από την ΔΕΘ, πιθανότατα στις 25 Αυγούστου. Η εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος Ράνια Σβίγκου αναφερόμενη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως επεκτείνεται σε τρία σκέλη: «Το πρώτο είναι η δίκαιη ανάπτυξη και η αναδιανομή του πλούτου. Το δεύτερο είναι η ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων μέσα από την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης. Τρίτο βασικό στοιχείο αποτελεί  η στήριξη του κοινωνικού κράτους και οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στους θεσμούς».

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν πολλά στο γεγονός ότι μετά τις αποφάσεις  του Eurogroup ανοίγεται σημαντικός δημοσιονομικός χώρος,  που, όπως υποστηρίζουν τα στελέχη στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, θα δώσει τα περιθώρια στην κυβέρνηση να ελιχθεί και να πλησιάσει τα στρώματα της κοινωνίας, που εξαιτίας της κρίσης και των μνημονίων έχουν απομακρυνθεί συνειδητά από το κόμμα. Το ότι οι πρώην ψηφοφόροι του 2015  παραμένουν σε μεγάλο βαθμό στην «πίτα» των αναποφάσιστων αποτελεί την ελπίδα για την αλλαγή της κακής δημοσκοπικής εικόνας των τελευταίων δυο ετών.