current views are: 8

19 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση04:15

Η εγκύκλιος – ταφόπλακα για το αφήγημα Τσίπρα και τα νέα «σκάνδαλα»

Από το γαλάζιο επιτελείο σε κάθε προσπάθεια να τους πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, θα απαντούν «με στιβαρότητα και με στοιχεία»

Δημοσίευση 04:15’

Από το γαλάζιο επιτελείο σε κάθε προσπάθεια να τους πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, θα απαντούν «με στιβαρότητα και με στοιχεία»

Η εγκύκλιος που υπέγραψε χθες το βράδυ ο Γιώργος Χουλιαράκης και προβλέπει περικοπή στις συντάξεις κατά 3,2 δισ. ευρώ το 2019 καταρρίπτει τα σενάρια που διακινεί το Μέγαρο Μαξίμου περί δήθεν αναβολής των μέτρων για αργότερα και ανοίγει τον εκλογικό κύκλο. Στη ΝΔ αναμένουν μια προεκλογική περίοδο πρωτοφανούς πολιτικής αγριότητας, καθώς οι πληροφορίες που έχουν λένε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν από τώρα «σκάνδαλα» και πως «θα κάνουν καθημερινότητα τις συκοφαντικές διαβολές και τα βρώμικα χτυπήματα», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά από την οδό Πειραιώς.

 

Ήδη γνωρίζουν πως το πρωθυπουργικό επιτελείο προσανατολίζεται προς δύο κορυφαία γαλάζια στελέχη, με την ελπίδα ότι η σκανδαλολογία έναντι των άλλων θεμάτων που έρχονται στην επικαιρότητα λόγω των κακών κυβερνητικών χειρισμών. «Στην αποδρομή της η κυβέρνηση θα συνεχίζει να προσπαθεί να διχάζει με ψεύτικα διλλήματα, θα κατασκευάζει εχθρούς, θα εργαλειοποιήσει  θεσμούς – όχι μόνο τη Δικαιοσύνη, αλλά ενδεχομένως και το Σύνταγμα» δήλωσε από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να στείλει μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι είναι ήδη ενήμερος.

 

Από την πλευρά τους, στην αξιωματική αντιπολίτευση έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν άλλη στρατηγική. Με βάση και τα σχετικά ευρήματα που έχουν από τις τελευταίες μετρήσεις της κοινής γνώμης, βλέπουν ότι οι πολίτες δεν «συγκινούνται» από τη σκανδαλολογία και θα ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές με κριτήριο το ποιος μπορεί να αλλάξει την οικονομική κατάσταση στη χώρα και να τους λύσει προβλήματα.

«Εμείς εξακολουθούμε να μιλάμε για το μέλλον όταν κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Εμείς δεν πρόκειται να βουλιάξουμε στη λάσπη τους», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μέχρι το Δεκαπενταύγουστο, προγραμματίζει να παρουσιάσει το Σχέδιο του, εκτός από την Κρήτη που θα βρεθεί σήμερα, στην Κω, στην Κάλυμνο, στα Γρεβενά και στην Κεφαλονιά. «Η κυβέρνηση θα κατακλύσει με προπαγάνδα την κοινή γνώμη για να την παραπλανήσει έστω και την τελευταία στιγμή. Ο καθεστωτισμός τους θα φθάσει στα άκρα. Μάταιος ο κόπος τους», τόνιζε στο newpost.gr, ανώτερη πηγή της οδού Πειραιώς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας,  από το γαλάζιο επιτελείο σε κάθε προσπάθεια να τους πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, θα απαντούν «με στιβαρότητα και με στοιχεία», όπως τονίζουν. Ένα πρώτο στίγμα του τι θα ακολουθήσει, δόθηκε με τα έγγραφα που δημοσιοποίησαν και αφορούσαν στην πλαστή φορολογική ενημερότητα που κατέθεσε η εταιρία της οικογένειας Τσίπρα, την ώρα που υπάρχουν στοιχεία για κορυφαίο υπουργό και συγγενή του, τα οποία ίσως αποδειχθούν πιο σοβαρά από την υπόθεση αυτή.

«Αν συνεχίζουν το δρόμο της συκοφαντίας, τους προειδοποιώ ότι θα βγούνε ζημιωμένοι. Εμείς δεν θα είμαστε ποτέ οι επισπεύδοντες, αλλά θα απαντάμε σε κάθε επίθεση που δεχόμαστε» διεμήνυσε επίσης χθες ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ σύγκρινε την τωρινή συγκυρία με την αντίστοιχη περσινή, οπότε και είχε συνεδρίασε πάλι η Πολιτική Επιτροπή: «Θυμάστε καλά, ότι πέρυσι το καλοκαίρι, ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδίαζε τη μεγάλη του αντεπίθεση, μήπως καταφέρει να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Απέτυχε παταγωδώς», υπενθύμισε. 


σχετικα αρθρα