ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν έχει χώρο για «Κουρουμπλήδες» το ΚΙΝΑΛ

του Σωτήρη Μπολάκη - Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2018, 07:02 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2018, 16:45
Δεν έχει χώρο για «Κουρουμπλήδες» το ΚΙΝΑΛ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Κόκκινη γραμμή οι αμετανόητοι που άφησαν το ΠΑΣΟΚ

Η αυτοδιάθεση του Στάθη Παναγούλη να επιστρέψει στη Χαριλάου Τρικούπη ήχησε περίεργα σε πολλούς και στο χώρο του κέντρου και της Αριστεράς, αλλά περισσότερο από όλους στο ΚΙΝΑΛ. 

Από χθες, όταν και έκανε τις πρώτες του δημόσιες τοποθετήσεις για την πρόθεσή του να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ απ' όπου είχε ξεκινήσει τη δεκαετία του 80, στήθηκε ένας χορός πολιτικών αιχμών σε επίπεδο παραπολιτικής σε βάρος της προσπάθειας του κόμματος να στήσει από τώρα και έγκαιρα τα ψηφοδέλτιά του.

 
Για μια απόπειρα απαξίωσης των προσπαθειών του ΚΙΝΑΛ να νοηματοδοτήσει το δικό του άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο κατευθυνόμενη από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή τα στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη ενώ αμέσως άρχισε και μια προσπάθεια να περιοριστούν και οι εντυπώσεις για το ποιοι θα είναι αυτοί θα μετέχουν τελικά στα ψηφοδέλτια. 

«Κόκκινη γραμμή οι Κουρουμπλήδες» έλεγε κορυφαίο στέλεχος για να δώσει το κλίμα μετά τις τοποθετήσεις Παναγούλη για τον οποίο φυσικά και δεν ξεχνούν το ποιος είναι και τι έχει πει για το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν. Αλλά σε καμία περίπτωση όντας μετανιωμένος και έχοντας κάνει την αυτοκριτική του δεν θα μπορούσαν να του αρνηθούν τη στήριξή του θολώνοντας μάλιστα και το βασικό μήνυμα του ανοιχτού καλέσματος. 

Το ίδιοςστέλεχος μάλιστα συμπλήρωνε και ποιους αφορά η κόκκινη γραμμή και ποιους όχι σημειώνοντας ότι «έχουμε ανοίξει τις πόρτες σε όλους αυτούς, που έχουν μετανιώσει, να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και αφορά σε όλους όσοι παρασύρθηκαν ή εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης έσπευσε από την πρώτη στιγμή να κάνει σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις ότι οι συζητήσεις μπορεί να άνοιξαν για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, αλλά για την ώρα δεν μιλάμε για υποψήφιους παρά μόνο για συμμετοχές διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ένα κάλεσμα ενδιαφερόμενων να συμβάλουν. 

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν υποψήφιοι παρά μόνο εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι» έγραφε ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας για «αγχωμένους» που διακινούν σενάρια από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.


Χωρίς αντίπαλο στη Μακεδονία 

Με γεμάτες βαλίτσες επιστρέφουν από τη μεγάλη εξόρμηση και εκστρατεία σε Μακεδονία - Θράκη οι βουλευτές και τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Τα μηνύματα περισσότερο από θετικά μια και ο κόσμος στην κεντρική ομιλία της Φώφης Γεννηματά ήταν για μια ακόμη φορά πάνω από κάθε προσδοκία των στελεχών. 

Στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη που περιόδευσε σε πέντε δήμους στη Β´ Θεσσαλονίκης έλεγε στο newpost ότι αν γινόταν τώρα μια δημοσκόπηση αποκλειστικά στη Βόρεια Ελλάδα «θα διαπίστωναν όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι -50% στην εκλογική επιρροή του σε σχέση με τα ποσοστά του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 15». 

Πρακτικά αυτό σημαίνει επιστροφές για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής και σε αυτό το κομμάτι επενδύουν αρκετό καιρό τώρα για να αρχίσει ο χρόνος να μετρά πλέον μόνο υπέρ της παράταξης. 

Και αυτό την ώρα που το παρών στις εκδηλώσεις και στις συγκεντρώσεις του διημέρου στη Βόρεια Ελλάδα έδωσαν πρώην στελέχη του Ποταμιού, όπως ο Παναγιώτης Καρκατσούλης και στελέχη που προηγουμένως μετείχαν στα όργανα του ΚΙΝΑΛ ως εκπρόσωποι της Σεβαστουπόλεως και παρέμειναν μετά τη διάσπαση και κατείχαν μάλιστα και καίριους τομείς, όπως της επιχειρηματικής πολιτικής ή οργανωτικού.