current views are: 6

20 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση13:38

Σύγκρουση κυβέρνησης – ΝΔ για την έξοδο από το μνημόνιο

Με αφορμή τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη Süddeutsche Zeitung

Δημοσίευση 13:38’

Με αφορμή τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη Süddeutsche Zeitung

Σύγκρουση ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τη συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

Στη συνέντευξη, ο κ. Μητσοτάκης ανάμεσα σε άλλα ζήτησε εκλογές, το συντομότερο δυνατό «διότι η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει να προσφέρει πλέον τίποτα στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου εκπνέει το τρίτο και τελευταίο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Με εξαίρεση τον τουρισμό η οικονομία δεν αναπτύσσεται».

Ο κ. Μητσοτάκης επικρίνει το γεγονός ότι θα υπάρξει ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας, την οποία αποδίδει στην έλλειψη εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση. «Εάν υπήρχε επαρκής εμπιστοσύνη ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα χρειάζονταν ένας τόσο αυστηρός μηχανισμός παρακολούθησης για όλα αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα».

Το Μέγαρο Μαξίμου, σε υψηλούς τόνους, απαντώντας στον κ. Μητσοτάκη σημείωσε πως «αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα» και συνέχισε:

«Καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα»

Άμεσα ήρθε η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σημείωσε πως «το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το γνωρίζουν πια καλά οι πολίτες. Αν δεν υπήρχε, άλλωστε, η κυβέρνηση θα είχε αποδεχθεί την τροπολογία της ΝΔ να μην περικοπούν ξανά οι συντάξεις. Κατά τα άλλα ας συνειδητοποιήσει ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πως ό,τι και να λένε, κανείς πια δεν τους ακούει, διότι κανείς δεν τους πιστεύει».

Ανταπαντώντας, το γραφείο Τύπου πρωθυπουργού σημειώνει ότι «χθες ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πως έρχεται “τέταρτο Μνημόνιο”. Σήμερα λέει από τη μία στην Suddeutsche Zeitung πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα» και συγχρόνως ισχυρίζεται εντός συνόρων πως έρχεται ένα νέο «άτυπο» μνημόνιο. Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες».
 

Διαβάστε επίσης:

►Κ. Μητσοτάκης: Καταψηφίζω αλλά θα σεβαστώ τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ

►Μαξίμου: Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς

 


σχετικα αρθρα