ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Τα πέντε πλήγματα του Τσίπρα κατά των εργαζομένων

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2018, 19:31 / Ανανεώθηκε 30 Ιουλίου 2018, 15:16
ΚΙΝΑΛ: Τα πέντε πλήγματα του Τσίπρα κατά των εργαζομένων
Facebook Twitter Whatsapp

Στην κριτική του το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή ανάρτησή του επιχειρεί και πάλι να κάνει το μαύρο άσπρο για τις εργασιακές συνθήκες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τα πέντε βασικά πλήγματα που επέφερε στον κόσμο της εργασίας απαντά το Κίνημα Αλλαγής στην ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Τwitter όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται στους πέντε βασικούς άξονες της πολιτικής του υπέρ των εργαζομένων.

Στην κριτική του το ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι ο κ. Τσίπρας με τη σημερινή ανάρτησή του επιχειρεί και πάλι να κάνει το μαύρο άσπρο για τις εργασιακές συνθήκες στον τόπο μας, όμως, όπως τονίζει, δεν μπορεί πια να εξαπατήσει κανένα. Πόσο μάλλον τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής του.

«Για να βοηθήσουμε όμως την ασθενή του μνήμη επισημαίνουμε ότι στα τρεισήμισι χρόνια που κυβερνά επέφερε 5 βασικά πλήγματα στον κόσμο της εργασίας», τα οποία, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, είναι:

-Αντί της αύξησης του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ όπως υποσχόταν, μειώθηκαν οι μέσες αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
-Αντί να ανεβεί το αφορολόγητο των μισθωτών στα 12.000 ευρώ, το κατεβάζει στα 5.800.
-Αντί να δημιουργήσει νέες  θέσεις εργασίας, κόβει τις υπάρχουσες στα δυο. Κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές εργασίας με μισθούς των 390 ευρώ.
-Αντί να ισχύσουν και πάλι η συρροή και η επέκταση των συμβάσεων από το 2016 όπως προβλεπόταν, με δικό του νόμο παρέτεινε την αναστολή τους κατά δυο χρόνια.
-Και φυσικά αυξήθηκαν οι φόροι, μειώνονται οι συντάξεις, καταργείται το ΕΚΑΣ, μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ.

Και σημειώνοντας ότι «σίγουρα η στήριξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη», η ανακοίνωση καταλήγει:

«Αλλά αυτές οι σημαντικές έννοιες προϋποθέτουν μια άλλη προοδευτική κοινωνική πολιτική, με την οποία καμία σχέση δεν έχει ο κ Τσίπρας».