current views are: 11

23 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση10:16

Χρίσμα ΚΙΝΑΛ στον Νικητιάδη

Κλειδώνει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Δημοσίευση 10:16’

Κλειδώνει για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ο πρώην υπουργός Τουρισμού της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και βουλευτής Δωδεκανήσων Γιώργος Νικητιάδης εθεάθη λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι να βγαίνει από τη Χαριλάου Τρικούπη. 

Μπορεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να μην ήταν στο γραφείο της, αλλά οι πληροφορίες θέλουν σε αυτό το ραντεβού του με στελέχη του ΚΙΝΑΛ να κλειδώνει η υποψηφιότητά του για Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.

 Το ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση των αξιωμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης αναθερμάνθηκε με την ψήφιση του Κλεισθένη 1 και την εισαγωγή της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το χρίσμα φαίνεται λοιπόν να δόθηκε στον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω και απομένει να επιβεβαιωθεί με την επίσημη ανακοίνωση της στήριξης στο πρόσωπό του από το ΚΙΝΑΛ απο τον Γιώργο Καμίνη που τρέχει το κομμάτι της αυτοδιοίκησης. 

Στη Χαριλάου Τρικούπη η περίπτωση Νικητιάδη θεωρείται σοβαρή μια και εκλέχτηκε δυο φορές βουλευτής (2007 – 2009) στα Δωδεκάνησα ενώ παρέμεινε στη θέση του Υπουργού και επι κυβέρνησης Παπαδήμου.

 Ενδιαφέρον θα έχει όμως αν τελικά θα έχει απέναντί του και τον φημολογούμενο υποψήφιο για την περιφέρεια νυν υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό ή θα αναγκαστεί τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει μια ακόμη επιλογή του ΚΙΝΑΛ. 


σχετικα αρθρα