current views are: 13

24 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση08:28

Τσίπρας: Τριήμερο εθνικό πένθος – Κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Δημοσίευση 08:28’

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός, ύστερα από την τραγωδία με τους δεκάδες νεκρούς από τις πυρκαγιές στην ανατολική Αττική. «Κανείς δεν θα μείνει αβοήθητος», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα ακολουθήσει έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η απώλεια δεκάδων ζωών είναι αβάσταχτη «για όλους μας και πιο πολύ για τις οικογένειές τους, αλλά και για όσους από εμάς κατέχουμε θέσεις ευθύνης. Δεν υπάρχει τίποτα πιο πολύτιμο από την ανθρώπινη ζωή». 

«Σήμερα η Ελλάδα πενθεί. Στη μνήμη όσων χάθηκαν κηρύσσουμε τριήμερο εθνικό πένθος», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

Αυτές είναι ώρες μάχης ενότητας, θάρρους και αλληλεγγύης. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να σταθούμε απεναντι στην τραγωδία. Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές. Είναι ώρα κινητοποίησης και αγώνα για να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί και να αναζητήσουμε τους αγνοούμενους».

«Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί, δεν θα αφήσουμε τίποτα χωρίς απαντήσεις. Κανένας δε θα μείνει αβοήθητος. Ευχαριστώ τους ηγέτες για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια τους», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την εξέλιξη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την περίθαλψη των πληγέντων, τη λήψη αναγκαίων μέτρων για τη φύλαξη των σπιτιών στις πληγείσες περιοχές και την αποκατάσταση των ζημιών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Πάνος Σκουρλέτης, Πάνος Καμμένος, Νίκος Τόσκας, Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Χρήστος Σπίρτζης, Ρένα Δούρου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο επικεφαλής της ΕΥΠ, Γ. Ρουμπάτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα κάνει δηλώσεις για τις εξελίξεις.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε έκτακτη οικονομική βοήθεια ύψους 20 εκατ. ευρώ, από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές.


σχετικα αρθρα