current views are: 15

1 Ιουνίου 2017
Δημοσίευση09:10

Κουρουμπλής στο «Ακραίως»: Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας, μόνο αν το κάνουν και οι εταίροι μας

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με στόχο την τελική συμφωνία στις 15 Ιουνίου μίλησε στο Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Δημοσίευση 09:10’

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με στόχο την τελική συμφωνία στις 15 Ιουνίου μίλησε στο Ακραίως και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για την προσπάθεια της κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση με στόχο την τελική συμφωνία στις 15 Ιουνίου μίλησε στο ”Ακραίως” και στους Τάκη Χατζή και Γιώργο Παπαχρήστο ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με τον ίδιο ”Δεν ήρθε ακόμα η 16η Ιουνιου. Κάντε λίγη υπομονή. Μας αρέσει στην Ελλάδα να προφητεύουμε και να προτρέχουμε. Γίνεται μια προσπάθεια από την κυβέρνηση. Μάλιστα αυτή τη στιγμή γράφεται ότι ο Σόιμπλε είναι σε δύσκολη θέση”.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ”τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν θα υλοποιηθούν τώρα, αλλά από τον Ιανουάριο του 2019. Η κυβέρνηση έχει πει ότι δεν θα τα υλοποιήσει αν δεν θα φτάσουμε σε κάποια συμφωνία”.

Όπως, επίσης, υπογράμμισε ”Θα τηρήσουμε τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο, υπό την προϋπόθεση ότι θα το κάνουν και οι άλλοι. Αυτή η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει πολύ δύσκολα μέτρα. Πιστεύω ότι στην Ευρώπη ξέρουν ότι έχει κάνει με τις μεταρρυθμίσεις”.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ”Η κυβέρνηση αυτή προκειμένου να βγει από το αδιέξοδο κάνει πράγματα που δεν είναι στην νοοτροπία της”, ενώ πρόσθεσε ότι στις εκλογές του 2019 ο ελληνικός λαός θα μας κρίνει και εμάς και αν είμαστε ελλιποβαρείς θα μας στείλουν στα θρανία”.

Καταληκτικά ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ”φτάσαμε στον Ιούλιο και σπάσαμε τα μούτρα μας σε μια Ευρώπη που έδειξε αδιαλλαξία. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που τιμούν την παράταξή τους”, ενώ σε σχέση με τα τελευταία μέτρα που πήρε η κυβέρνηση εκτίμησε ότι ”από αυτή την ιστορία ο ελληνικός λαός δεν έχει υποστεί καμία επιβάρυνση” .


σχετικα αρθρα