current views are: 6

26 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση14:04

«Αναζωπυρώνεται» η αντιπαράθεση για τις πυρκαγιές στην Αττική – Κόντρα Βορίδη – Παρασκευόπουλου

Αναφορές σε ευθύνες για τον αποτυχημένο σχεδιασμό και τον τρόπο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού

Δημοσίευση 14:04’

Αναφορές σε ευθύνες για τον αποτυχημένο σχεδιασμό και τον τρόπο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού

Με αναφορές σε ευθύνες για τον αποτυχημένο σχεδιασμό και τον τρόπο αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού στην αντιμετώπιση της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική, εμφανίστηκε στην τοποθέτησή του στην Βουλή, ο Μάκης Βορίδης.

Όπως είπε όταν κάποιος σκέφτεται τις ιστορίες που διημείφθησαν δυσκολεύεται να μιλήσει, καθώς τον πνίγει η θλίψη και η αγανάκτηση. Σημείωσε δε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να τιμήσει το τριήμερο εθνικός πένθος, όμως απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «κάντε μας μια χάρη στην μνήμη αυτών των ανθρώπων και τη προσπάθεια να σεβαστούμε τον πόνο τους. Σταματήστε να είστε αυτάρεσκοι για το ποσό υποδειγματικά λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμό. Σταματήστε και να είστε ταπεινοί».

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως θα γίνει αναλυτική συζήτηση για τις εγκληματικές ευθύνες και παραλείψεις, παράγραφο- παράγραφο όπως είπε. « Και ποιος παρέλειψε συγκεκριμένα με τις δικές σας εγκυκλίους που προβλέπουν λεπτομερώς τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για το τι πρέπει να κάνει ο καθένας», δήλωσε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Θα μιλήσουμε αναλυτικά ώστε τα θρασίμια της πολιτικής να μπουν στην θέση τους».

Στις αναφορές πάντως του κ. Βορίδη απάντησε ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος χαρακτήρισε την φράση “θρασίμια της πολιτικής”, θλιβερές εξαιρέσεις. Και αυτό γιατί όπως εξήγησε ο πολιτικός κόσμος έχει σεβαστεί την έκκληση ενότητας που έχει γίνει. Σε επόμενη φάση, είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, θα γίνει αναλυτική συζήτηση για τις ευθύνες που υπάρχουν.

 


σχετικα αρθρα