current views are: 10

28 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση12:48

Έστειλε η ΕΛΑΣ τα αυτοκίνητα από τη Μαραθώνος στο Μάτι; Ερωτήματα και υπεκφυγές

Τι είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στη συνέντευξη τύπου, τι λένε οι μαρτυρίες.

Δημοσίευση 12:48’

Τι είπε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στη συνέντευξη τύπου, τι λένε οι μαρτυρίες.

Από την επομένη της τραγωδίας, οι μαρτυρίες για το τί συνέβη τις κρίσιμες ώρες πριν την πολύνεκρη τραγωδία στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής επέμεναν.

Η ΕΛΑΣ, με μία απόφαση που μπορεί να κόστισε ζωές, αποφάσει να κλείσει τη Μαραθώνος προκειμένου σε αυτή να κινηθούν τα πυροσβεστικά οχήματα. Ωστόσο, δεν διέταξε την αναστροφή των οχημάτων αλλά τα έστειλε στο Μάτι. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί κομφούζιο στους μικρούς δρόμους του Ματιού και να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Το Newpost δημοσιοποίησε την πρώτη σχετική μαρτυρία. (Διαβάστε εδώ)

Το πρωί της Πέμπτης, ο Πάνος Καμμένος που βρέθηκε στην περιοχή ήρθε αντιμέτωπος με την οργή των κατοίκων. Είναι χαρακτηριστική η κραυγή της γυναίκας που ρωτούσε επίμονα τον Υπουργό Άμυνας «γιατί κλείσατε τη Μαραθώνος; Κάηκε ο κόσμος».

 

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, ωστόσο, κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς συνέντευξης τύπου όπου άπαντες ισχυρίστηκαν ότι ήταν αλάνθαστοι, η ηγεσία της ΕΛΑΣ ισχυρίστηκε πως όχι μόνον δεν έκλεισε το δρόμο αλλά φρόντισε για την εκτόνωση της πίεσης από το Μάτι. Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αφού δήλωσε υπερήφανος, σημείωσε:

«Στις 6:12 δόθηκε εντολή να κλείσει η Λεωφόρος Μαραθώνος, μόνο στα στόμια εισόδου. Τα στόμια εξόδου παρέμειναν πάντα ανοιχτά. Κια αυτό για να ελευθερωθεί ο δρόμος σε όσους ήταν στον δρόμο και να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών, των βυτιοφόρων και της αστυνομίας. Στις 6 και 18 και 22 και 25 περίπου, έχουμε το πρώτο πέρασμα στην άλλη πλευρά της Μαραθώνος. Νωρίτερα, διεκόπη μόνο για 10 λεπτά, ώστε να αδειάσει ένας δρόμος 2-3 χιλιομέτρων.

»Εάν η τροχαία δεν έκανε αυτήν την ενέργεια, σήμερα θα είχαμε την εικόνα ενός δρόμους με καμένα 500 με χίλια αυτοκίνητα. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έκανε η αστυνομία. Αν δεν είχε αδειάσει ο δρόμος, σήμερα θα αναζητούσαν ευθύνες για τα καμένα αυτοκίνητα στη λεωφόρο Μαραθώνος. Έφυγαν αν όχι χιλιάδες, εκατοντάδες αυτοκίνητα από την περιοχή. Απο τη θάλασσα διασώθηκαν 1.500 άτομα. Οι υπόλοιποι πώς έφυγαν; Από τους δρόμους. Όσοι επέλεξαν έγκαιρα να κινηθούν προς τη λεωφόρο Μαραθώνος, κινήθηκαν χωρίς πρόβλημα. Από τις 5:45 έως τις 6:13, που έκλεισε ο δρόμος, μόνο για την είσοδο, ο δρόμος ήταν ανοιχτός».

Το Newpost παρουσιάζει μία ακόμη μαρτυρία που διαψεύδει όσα ισχυρίστηκε ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ. 


 

Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι οι ευθύνες θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν…


σχετικα αρθρα