Με την φράση "οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές", ο πρωθυπουργός βάζει τέλος στις φήμες που οργιάζουν σχετικά με πρόωρες εκλογές. Ο κ. Παπανδρέου στην συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί αύριο στην εφημερίδα Real News ξεκαθαρίζει πως θα τιμήσει στο έπακρο την εντολή που έχουν δώσει οι Έλληνες πολίτες καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές.

 Ο πρωθυπουργός κατηγορεί τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πως " έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ" καθώς όπως επισημαίνει "ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετάει φωτοβολίδες".

Προαναγγέλλοντας ουσιαστικά δημοψήφισμα μέσα στο 2011, ο κ. Παπανδρέου στέλνει μήνυμα και στους υπουργούς, ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, καθώς όπως τονίζει η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα και διψάει για πραγματικές δίκαιες αλλαγές.

" Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές, δίκαιες αλλαγές παντού" τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αφήνει αιχμές για όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις καθώς όπως λέει θα χάσουν προνόμια τα οποία και απολάμβαναν χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

 " Μπορεί να έχουμε απέναντί μας κάθε φορά κάποια συντεχνία, αλλά έχουμε σύμμαχό μας την κοινωνία που απεχθάνεται τα ημίμετρα", δηλώνει στη συνέντευξή του ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως " το πάρτι σε βάρος των επόμενων γενεών τελειώνει."

 Ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται σίγουρος πως η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένες καθώς πλέον η χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την ευρωζώνη.

Βάζοντας τέλος στα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, ο Πρωθυπουργός επισημαίνει πως "αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας". Παράλληλα τάσσεται και πάλι υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν τον φοβίζει η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αρκεί αυτή να συνοδευτεί με ένα βαθύτερο εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών.


Επίθεση Μιχέλακη


Σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Μιχελάκης επισημαίνει ότι δεν προκύπτει τίποτα το καινούργιο, χαρακτηρίζει όμως κωμικό και τραγικό το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου διερωτάται αν η ΝΔ επιθυμεί την έξοδο της χώρας από το ευρώ.

"Τέτοια παιδαριώδη πυροτεχνήματα δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια μιας κυβέρνησης της οποίας ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές της, όπως έκανε σήμερα ο κ. Γρηγοράκος, ζητούν εκλογές, ακριβώς γιατί και εκείνοι βλέπουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε τη χώρα ο κ. Παπανδρέου» προσθέτει ο κ. Μιχελάκης.