current views are: 11

28 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση08:05

Προκλητικός Τόσκας: Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν προβλέπει για άναρχη δόμηση

 Είχαμε σχέδιο αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση, ανέφερε

Δημοσίευση 08:05’

 Είχαμε σχέδιο αλλά αυτό δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση, ανέφερε

Επιμένοντας στη στάση που κρατά από το ξέσπασμα της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας Νίκος Τόσκας δήλωσε την Κυριακή ότι οι Αρχές ήταν κατάλληλα προετοιμασμένες για την αντιπυρική περίοδο.

Μόνο που ο «άρτιος» σχεδιασμός δεν προβλέπει το σενάριο πυρκαγιάς σε περιοχή με άναρχη δόμηση, υποστήριξε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

«Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια» υποστήριξε, και επέμεινε ότι δεν υπήρξαν λάθη.

Αποδίδοντας την καταστροφή σε αστάθμητους παράγοντες, είπε πως «δεν είχαμε ποτέ 11 μποφόρ σε χερσαίο χώρο και με  δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση».

Σχετικά με τον εγκλωβισμό δεκάδων αυτοκινήτων στο Μάτι, ο κ. Τόσκας υποστήριξε ότι οι οδηγοί διευκολύνθηκαν και «έφυγαν 15.000 άνθρωποι από το Μάτι».

Δεν διευκρίνισε βέβαια τι σχέδιο προστασίας υπάρχει για πυκνοκατοικημένες περιοχές με αυθαίρετα.

Επιβεβαίωσε ωστόσο ότι η Πυροσβεστική είχε εισηγηθεί εκκένωση των οικισμών, αλλά η εντολή δεν δόθηκε επειδή δεν υπήρχε χρόνος.

Διαβάστε επίσης: 

Προβληματισμός στο υπουργικό συμβούλιο για τους χειρισμούς Καπάκη 

Πρόεδρος Πυροσβεστών: Εισηγηθήκαμε εκκένωση στο Μάτι, να παραιτηθεί ο Τόσκας 

Το ανοιχτό «παράθυρο» αποχώρησης του Τόσκα από το υπ. Προστασίας του Πολίτη


σχετικα αρθρα