current views are: 8

29 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση07:09

Λοβέρδος: Απόπειρα εξαπάτησης του λαού η ανάληψη ευθύνης χωρίς παραίτηση

«Στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα η φράση “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη” πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση “γι’ αυτό και παραιτούμαι πάραυτα”

Δημοσίευση 07:09’
Πηγή: Eurokinissi

«Στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα η φράση “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη” πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση “γι’ αυτό και παραιτούμαι πάραυτα”

 Η ανάληψη ευθύνης, αν δεν συνοδεύεται από παραίτηση, είναι απόπειρα εξαπάτησης του λαού, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, με φόντο τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο.

«Στο κοινοβουλευτικό πολίτευμα η φράση “αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη” πρέπει να συνοδεύεται από τη φράση “γι’ αυτό και παραιτούμαι πάραυτα”. Αλλιώς είναι κενολογία και απόπειρα εξαπάτησης του λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Από την αρχή η στάση του πρωθυπουργού σε αυτή την τεράστια τραγωδία έτεινε σε απόσειση ευθυνών, υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος, κάνοντας λόγο για εγωιστική και μικροπολιτική στάση. «Είναι πραγματικά απογοητευτικό ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ευθύς ως ενημερώθηκε για την εν εξελίξει μεγαλύτερη φυσική καταστροφή της μεταπολίτευσης και οπωσδήποτε της θητείας του να αναφέρεται σε σκοτεινούς κύκλους που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησής του και σε “ασύμμετρα φαινόμενα”. Η πρωθυπουργική στάση όμως δεν προξενεί ούτε εντύπωση ούτε έκπληξη. Γιατί τέτοιος ήταν και παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας: Φίλαυτος, διχαστικός, αναποτελεσματικός. Ακόμη και όταν πρόκειται για εκατόμβη ανθρώπινων ζωών», συμπλήρωσε.

Ακόμη, επισήμανε το γεγονός ότι κατά την ενημέρωση του πρωθυπουργού, πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, δεν έγινε καμία αναφορά στα θύματα. «Πρόκειται για ένα γεγονός που υπερβαίνει κάθε όριο ανευθυνότητας και ανικανότητας. Δεν τους ενδιέφεραν οι άνθρωποι που καίγονταν και είχαν επικεντρωθεί στην επικοινωνιακή διαχείριση; Απίστευτα και πρωτοφανή πράγματα. Τελικά μεγαλύτερη σημασία έχει τι δεν ειπώθηκε σε αυτή τη σύσκεψη και όχι τι ειπώθηκε. Ήξεραν και δεν μιλούσαν για επικοινωνιακούς λόγους ή δεν ήξεραν; Ό,τι από τα δύο και αν ισχύει, είναι απαράδεκτο και ανήθικο», τόνισε.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε το ερώτημα γιατί δεν δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοικημένων περιοχών. «Η φωτιά έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ίσως τα σπίτια να μην σώζονταν, αλλά η ανθρώπινη ζωή θα μπορούσε να είχε προστατευθεί», τόνισε.


σχετικα αρθρα