current views are: 5

31 Ιουλίου 2018
Δημοσίευση08:24

Βερναρδάκης: Μην «χτυπάτε» τον Τσίπρα, είναι μόλις 44 ετών

«Αν θεωρούμε ότι η πολιτική ευθύνη γίνεται απολύτως προσωποποιημένη ευθύνη και πρέπει να οδηγεί σε παραιτήσεις, αν μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, πρώτοι θα έπρεπε να παραιτηθούν περίπου το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής».

Δημοσίευση 08:24’

«Αν θεωρούμε ότι η πολιτική ευθύνη γίνεται απολύτως προσωποποιημένη ευθύνη και πρέπει να οδηγεί σε παραιτήσεις, αν μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, πρώτοι θα έπρεπε να παραιτηθούν περίπου το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής».

«Θα περίμενα, αν κανείς είναι ειλικρινής σε αυτή τη διαδικασία, κάποιοι να παραιτηθούν από τις βουλευτικές τους έδρες, διότι διαχρονικά έχουν συντελέσει στο χωροταξικό και πολεοδομικό έγκλημα στην Ανατολική Αττική και είναι πολλοί αυτοί και φτάνουν μέχρι τα όρια των ανώτατων αρχόντων, δεν είναι απλοί βουλευτές», δήλωσε ο αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, υπουργός Επικρατείας, βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» για την κριτική που ασκεί η ΝΔ στον πρωθυπουργό, σχετικά με την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης στη διαχείριση των πυρκαγιών στην Αττική, ο κ. Βερναρδάκης είπε: 

«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει έμπρακτη απόδειξη ότι καταρχήν αναγνωρίζεις το πρόβλημα, αναγνωρίζεις δυσλειτουργίες κι ακριβώς επειδή είναι πολιτική η ευθύνη θα πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να μην ξανασυμβεί. Η αντιπολίτευση ζητάει κάθε μέρα μία παραίτηση για οποιονδήποτε λόγο και είναι τελείως προσχηματική».

«Αν θεωρούμε ότι η πολιτική ευθύνη γίνεται απολύτως προσωποποιημένη ευθύνη και πρέπει να οδηγεί σε παραιτήσεις, αν μπούμε σε αυτή τη συζήτηση, πρώτοι θα έπρεπε να παραιτηθούν περίπου το 1/3 των βουλευτών της σημερινής Βουλής. Αυτό θα ήταν μία πράξη που θα έδειχνε πραγματικά μία εντιμότητα σε αυτή την πολιτική θέση, θα έδειχνε μία στάση ευθύνης, διότι εδώ έχει συντελεστεί ένα ζήτημα που αγγίζει πολλές δεκαετίες, έχει πάρα πολλές πλευρές -και οικονομικές πλευρές. Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος», πρόσθεσε.


σχετικα αρθρα