current views are: 6

1 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση15:02

Κόντρα για τις φωτιές: «Συνεχίζουμε», λέει η κυβέρνηση – Παραιτήσεις ζητά η αντιπολίτευση

Πολιτική αντιπαράθεση για τα αίτια αλλά και τους χειρισμούς που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία

Δημοσίευση 15:02’

Πολιτική αντιπαράθεση για τα αίτια αλλά και τους χειρισμούς που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία

Στην αίθουσα της Γερουσίας όπου και συζητείται το τελευταίο νομοσχέδιο του Α’ θερινού τμήματος της Βουλής λίγο πριν τη διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου, μεταφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, η πολιτική αντιπαράθεση για τα αίτια αλλά και τους χειρισμούς που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία από την πυρκαγιά της Αττικής.

 Η κυβέρνηση δια των υπουργών της επιχείρησε να κοιτάξει μπροστά και να παράσχει διαβεβαιώσεις για όσα θα γίνουν από εδώ και μπρος, αποφεύγοντας την απευθείας αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα κόμματα. Η αντιπολίτευση όμως επέμεινε σε αυτά που συνέβησαν επιρρίπτοντας ευθύνες και ζητώντας τον αποκεφαλισμό όσων ενεπλάκησαν στη διαχείριση.

 «Οι τραγωδίες σαν αυτή που βιώσαμε μας πεισμώνουν», είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης προσθέτοντας: «κυβέρνηση προχωρά με το κεφάλι ψηλά».  Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος επιχείρησε να διαβεβαιώσει πως κανένας πολίτης δεν «θα εγκλωβιστεί σε καμία μάντρα, φράχτη, να μην περιοριστεί η δίοδός του στη σωτηρεία». Μάλιστα συνέστησε προσοχή και δημοκρατική προάσπιση όπως είπε, της συζήτησης γιατί «μια πιθανή τυμβωρυχία θα πρέπει να μας βρει αντίθετους». «Πολιτική ευθύνη σημαίνει να αναστείλουμε τις αιτίες που οδήγησε στο χαμό των συμπολιτών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο μέτωπο της αντιπολίτευσης, ο Λ. Γρηγοράκος της ΔΗΣΥ ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών. « Έχουμε παρέλαση υπουργών που μάλλον σήμερα δεν έπρεπε να είναι στη θέση τους αλλά να έχουν παραιτηθεί», είπε και πρόσθεσε: «θέλω να ξέρω αν κάποιοι που κρύβονται κοιμούνται τα βράδια. Είναι μια κυβέρνηση διχασμού, αντί να ενώνει αναζητεί εχθρούς παντού».

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο Ανδ. Λοβέρδος ο οποίος προειδοποίησε πως παρά τα κροκοδείλια δάκρυα  οι πραγματικές ευθύνες δεν κρύβονται και θα τις πληρώσεις ακέραια αυτοί που τις έχουν. « Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή πολιτικολογούσε με τον πρωθυπουργό να μιλά για ασύμμετρες απειλές! Το βράδυ με τις ψευτοσυσκέψεις και μετά τους φταίνε τα κανάλια! Τώρα τα αυθαίρετα που θέλουν οι ένοχοι υπουργοί που ο κ. Σταθάκης νομιμοποίησε αυθαίρετα πριν λίγους μήνες!», είπε.

 


σχετικα αρθρα