Η τρόικα έρχεται στην Αθήνα, 3 εκατομμύρια πολίτες θα λάβουν εκκαθαριστικά με αυξημένους φόρους, έκτακτες εισφορές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, το δημόσιο γράφει έλλειμμα 16 δις και οι τράπεζες αρνούνται να βάλουν το χέρι στις γεμάτες επισφάλειες τσέπες τους. Οι αγανακτισμένοι βγήκαν ήδη στους δρόμους, οι φοιτητές περιμένουν να ανοίξουν τα ΑΕΙ για να τα κλείσουν, η ανεργία σκοτώνει" και η ύφεση βαθαίνει.

Η κυβέρνηση ξέρει ότι το μνημόνιο δεν βγαίνει και αναζητά τον τρόπο για να το πει στην κοινή γνώμη. Εξ ου και η νέα παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εξ ου και η επιστολή Βενιζέλου στους υπέυθυνους των Βρυξελλών για να εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου. Ο υπουργός Οικονομικών λέει στους ομολόγους του πως αν δε βιαστούν σύντομα θα είναι εργά για την Ελλάδα.

Μετά από 22 μήνες που οι έλληνες έκαναν ότι τους είπε η κυβέρνησή τους και οι δανειστές τους, η οικονομία μας είναι περίπου εκεί απ´ όπου ξεκίνησε. Οι αντοχές κυβέρνησης και κοινωνίας θα δοκιμαστούν σκληρά τις ερχόμενες εβδομάδες. Καλό χειμώνα, το newpost θα είναι κοντά σας με όλες τις ειδήσεις που πρέπει να ξέρετε.