ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αντίο» Τόσκα χωρίς αναφορά σε ευθύνες και παραλείψεις: Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα μου

του Μιχάλη Τεζάρη - Δημοσίευση 4 Αυγούστου 2018, 11:29 / Ανανεώθηκε 4 Αυγούστου 2018, 15:59
«Αντίο» Τόσκα χωρίς αναφορά σε ευθύνες και παραλείψεις: Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα μου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Επανασχεδιασμό της πολιτικής προστασίας, προαναγγέλλει ο Σκουρλέτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ούτε μία αναφορά σε λάθη και παραλείψεις δεν έκαναν στην δεκαπεντάλεπτη τελετή παράδοσης – παραλαβής ο απερχόμενος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας και ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Ο κ. Σκουρλέτης που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο έκανε αναφορά στην άναρχη δόμηση, τις κλιματολογικές συνθήκες αλλά όχι όμως στις ευθύνες για τη διαχείριση της κρίσης.

«Χρειάζεται ο ειδικός επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας», τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη από τον Νίκο Τόσκα που παραιτήθηκε την Παρασκευή.

Ο υπουργός Εσωτερικών που αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο τόνισε πως αυτό «επιβάλλεται όχι μόνο από την πρόσφατη καταστροφή αλλά με βάση τις κλιματικές αλλαγές».

«Πρέπει οι νόμοι, οι κανόνες να μην ψηφίζονται μόνο και να εφαρμόζονται», τόνισε ο κ. Σκουρλέτης και υποστήριξε πως η «κυβέρνηση θα συγκρουστεί με συμφέροντα, όσο και αν κάποιοι το θεωρούν αποπροσανατολιστικο αυτό».

 Αποκάλυψε ακόμα πως τις «επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί το νέο εθνικό σχέδιο για την Πολιτική Προστασία».

Τόσκας: Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός

«Δεν είμαι βιδωμένος στην καρέκλα μου. Κάποιοι δεν με πίστευαν. Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Και όπως έχω πολλές φορές δηλώσει  δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικό, δεν το επεδίωξα αλλά και ούτε προφταίνω να γίνω. Είμαι στρατιώτης που έδινα τις μάχες με γνώμονα πάντα τον άνθρωπο και το δημόσιο συμφέρον. Και ότι λέω το εννοώ. Επέλεξα να μην ακούσω τις σειρήνες της μικροπολιτικής αλλά να κάνω σωστά τη δουλειά μου.

Άλλωστε. αυτό ήταν το κίνητρο που με έκανε να αποδεχτώ την τιμητική πρόταση του πρωθυπουργού για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα. (...)Του πρωθυπουργού που κλήθηκε να βγάλει τη χώρα από το περιθώριο», είπε από την πλευρά του ο κ. Τόσκας.

«Η χώρα βίωσε ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε γιατί μόνο έτσι η πολιτική συγγνώμη θα έχει αντίκρισμα. Η συνείδησή μου επέβαλε να θέσω από την πρώτη στιγμή στον πρωθυπουργό την παραίτησή μου», σημείωσε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.