current views are: 2

8 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση18:28

Δέσμευση Τσίπρα για επέκταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ και στα «πράσινα» καμένα

Η απαλλαγή θα ισχύει ανεξάρτητα από την ΔΟΥ στην οποία υπάγεται ο πυρόπληκτος

Δημοσίευση 18:28’

Η απαλλαγή θα ισχύει ανεξάρτητα από την ΔΟΥ στην οποία υπάγεται ο πυρόπληκτος

Επέκταση της απαλλαγής από τον φετινό ΕΝΦΙΑ ακόμα και για κτήρια που υπέστησαν ελαφρές ζημιές από την πυρκαγιά στην ανατολική Αττική και κρίθηκαν «πράσινα» φέρεται να υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός.

Αυτό τόνισε ο Τάσος Τέλλογλου στον ΣΚΑΪ επικαλούμενος αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πυρόπληκτους που συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την Δευτέρα.

Η απαλλαγή θα ισχύει επίσης ανεξάρτητα από την ΔΟΥ στην οποία υπάγεται ο κάθε πυρόπληκτος, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό που προέβλεπε απαλλαγή μόνον για όσους υπάγονται σε συγκεκριμένες Εφορίες.

Η κυβέρνηση υποσχέθηκε επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πλήρη κατεδάφιση και ανοικοδόμηση κατεστραμμένων κατοικιών των οποίων το εμβαδόν δεν ξεπερνούσε τα 150 τετραγωνικά μέτρα.

Οι οικονομικοί πόροι για την στήριξη των κατοίκων θα προέλθουν από τρεις πηγές: Από ένα Κρατικό Ταμείο Πυρόπληκτων, από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων και μέσω χαμηλότοκων τραπεζικών δανείων που θα δοθούν με κρατικές εγγυήσεις και θα αποπληρωθούν σε βάθος δεκαετίας.

Επιπλέον, κατά παρέκκλιση της υφιστάμενης νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει σε συλλόγους πυρόπληκτων κατάλογο με τα ονόματα των τουλάχιστον 92 νεκρών της πυρκαγιάς, καθώς οι κάτοικοι θέλουν να εγείρουν μνημείο.


σχετικα αρθρα