current views are: 8

9 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση13:25

Μήνυμα Μόσχας: Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας

Η απάντηση σε δημοσίευμα για στημένα επεισόδια στη ΔΕΘ

Δημοσίευση 13:25’

Η απάντηση σε δημοσίευμα για στημένα επεισόδια στη ΔΕΘ

Έντονα αντέδρασε το ρωσικό ΥΠΕΞ αλλά και η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ελλάδα σε δημοσίευμα εφημερίδας που ισχυρίστηκε πως ρωσικοί κύκλοι ετοιμάζουν επεισόδια στη διάρκεια της ΔΕΘ για τη συμφωνία των Πρεσπών με την ΠΓΔΜ.

Η Ρωσική πρεσβεία σχολίασε: «Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη αλήθειας στο δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας Kontra news. Υπενθυμίζουμε στους Έλληνες ψευδοδημοσιογράφους την ύπαρξη αληθινών ειδήσεων για τις διμερείς σχέσεις που αξίζουν προσοχής».

Μάλιστα το ΥΠΕΞ της Ρωσίας σχολίασε: «Τέτοιοι εχθρικοί και ειλικρινά ηλίθιοι αντι-ρωσικοί υπαινιγμοί είναι ένας λεκές στην ελληνική δημοσιογραφία. Οι ισχυρισμοί της Kontra News είναι παράλογοι δεδομένων των θερμών μας συναισθημάτων και του σεβασμού προς την Αθήνα ως ισότιμο εταίρο».

Η ρωσική πρεσβεία στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter ανέφερε ακόμα: «Φέτος συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας. Αυτή η θεμελιώδης συμφωνία καθορίζει τους βασικούς άξονες της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών. Αντανακλώντας τους ξεκάθαρους στενούς φιλικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών και των λαών μας, το Σύμφωνο διασφαλίζει τη συνέχειά τους με βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, χωρίς να επηρεάζονται από τις καιροσκοπικές διαφοροποιήσεις. Επιβεβαιώνει αποφασιστικότητα των δύο κρατών να ενισχύσουν αμοιβαία εμπιστοσύνη, να αναπτύξουν σχέσεις στη βάση των αρχών σεβασμού της πολιτικής ανεξαρτησίας, της κυριαρχικής ισότητας, της εδαφικής ακεραιότητας, της μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις, του αμοιβαίου οφέλους. Φέτος γιορτάζουμε και την 190η επέτειο από την έναρξη των ρωσοελληνικών διπλωματικών σχέσεων. Οι χώρες μας συνδέονται από δεσμούς και κοινές αξίες αιώνων, θρησκευτική αλληλεπίδραση, κοινή ιστορία. Η Ρωσία ποτέ δεν παραβίασε την εθνική κυριαρχία, τη δημόσια τάξη ή την κρατική ασφάλεια της Ελλάδας».


σχετικα αρθρα