ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για πτώση ανεργίας: Η χώρα έχει αλλάξει οριστικά σελίδα

Δημοσίευση 9 Αυγούστου 2018, 15:13 / Ανανεώθηκε 9 Αυγούστου 2018, 16:17
ΣΥΡΙΖΑ για πτώση ανεργίας: Η χώρα έχει αλλάξει οριστικά σελίδα
Facebook Twitter Whatsapp

« Η εξέλιξη αυτή επικυρώνει τη σκληρή και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει από την κυβέρνηση», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την πτώση της ανεργίας κάτω από το ποσοστό του 20% σχολιάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως αποτελεί την «πιο ισχυρή ένδειξη ότι η χώρα έχει αλλάξει σελίδα οριστικά και αμετάκλητα».

«Σύμφωνα λοιπόν με την ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό της ανεργίας για τον μήνα Μάιο προσδιορίστηκε στο 19,5%. Η εξέλιξη αυτή επικυρώνει τη σκληρή και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει από την κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ανεργίας, την οποία παρέλαβε στο 26%, όταν ανέλαβε τα καθήκοντα της τον Ιανουάριο του 2015. Υπενθυμίζεται δε πως το 2013 η ανεργία είχε υπερβεί το 27%», σημειώνει η Κουμουνδούρου και προσθέτει: «Η εξέλιξη αυτή, βεβαίως, δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Το επόμενο διάστημα οι προσπάθειες για την αύξηση της απασχόλησης και για τη δημιουργία ακόμα περισσότερων θέσεων πλήρους απασχόλησης θα ενταθούν. Επιπλέον, η επαναφορά του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων, από τον προσεχή Σεπτέμβριο, αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού, θα συνδράμουν αποφασιστικά στη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων».