current views are: 7

12 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση06:55

Σκουρλέτης: Καλύτερα τα πράγματα από το 2010 και το 2015

«Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών

Δημοσίευση 06:55’

«Μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι», σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών

«Αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί»: αυτό υπογραμμίζει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Για τη νέα Υπηρεσία που θα διαχειρίζεται τις έκτακτες ανάγκες, αντικαθιστώντας την Πολιτική Προστασία, ο αρμόδιος υπουργός σημειώνει, μέσω της συνέντευξής του στο Πρακτορείο, ότι «η βασική λογική αυτού του σχεδίου που παρουσιάστηκε είναι ότι προσπαθεί να ενσωματώσει μέσα από τη δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου φορέα αντιμετώπισης των εκτάκτων καταστάσεων και των φυσικών καταστροφών, στη λειτουργία αυτού του φορέα τόσο την επιστημονική γνώση και εμπειρία μαζί με την αντίστοιχη διαχειριστική εμπειρία αυτών των καταστάσεων».

Ο κ. Σκουρλέτης, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζει ότι «η πολιτική της ακραίας λιτότητας μας δημιούργησε προβλήματα όλα τα τελευταία χρόνια», και στον τομέα της πυρόσβεσης.

Στο θέμα της οικιστικής πολιτικής κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΠΑΣΟΚ ότι «είχαν ενσωματώσει στον τρόπο πολιτικής αναπαραγωγής τους την πρακτική των ρουσφετιών, την πολιτική εκείνη που διευκόλυνε την μικροαυθαιρεσία», αντιθέτως «ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν είχε τέτοιου είδους σχέσεις με την ελληνική κοινωνία», και αυτό αποτελεί ευκαιρία για τον τόπο, συμπληρώνει.

Όσον αφορά την οικονομία και το μετα-μνημονιακό σκηνικό, ο Π. Σκουρλέτης, επικαλούμενος σειρά δεικτών, συμπεραίνει ότι «τα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015, οφείλουμε και μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι».

Όσον αφορά τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτηρίζει «αυτιστική» την αντιπολίτευση. Χαρακτηρισμό που δικαιολογεί λέγοντας πως «είτε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα, είτε ολοκληρώνεται μια διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, είτε τώρα που αντιμετωπίζουμε μια εθνική τραγωδία και προσπαθούμε όλοι να συζητήσουμε για τις αναγκαίες αλλαγές και για τις πραγματικές αιτίες αυτής της μοιραίας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, η ΝΔ μιλάει μόνο για εκλογές».

 


σχετικα αρθρα