ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Υπεύθυνη η Ελλάδα για τις εντάσεις στο Αιγαίο

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2018, 20:19 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2018, 10:53
Τσαβούσογλου: Υπεύθυνη η Ελλάδα για τις εντάσεις στο Αιγαίο
Facebook Twitter Whatsapp

«Οι Έλληνες κάνουν παράξενα πράγματα εκεί, παρόλο που η Τουρκία βρισκόταν πάντα κοντά στους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές τους»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ακόμη μια φορά η Άγκυρα επιχειρεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα στο Αιγαίο, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να κατηγορεί, ούτε λίγο, ούτε πολύ τη χώρα μας για την όξυνση της έντασης.

Παρά τις δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου που έχουν μετατραπεί σε καθημερινό φαινόμενο, καθώς επίσης και τις «βόλτες» των τούρκων ψαράδων εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ο Τσαβούσογλου σε ομιλία του σε διπλωμάτες κάνει το… άσπρο, μαύρο και κατηγορεί τη χώρα μας ότι ανεβάζει το θερμόμετρο στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για «την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» και πρόσθεσε πως «οι Έλληνες κάνουν παράξενα πράγματα εκεί, παρόλο που η Τουρκία βρισκόταν πάντα κοντά στους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές τους».


​Ειδικότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ενώπιων Τούρκων διπλωματών: «Όσον αφορά την Κύπρο, πρέπει να υπάρξει μια νέα διαδικασία και ένα νέο αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε τον ίδιο κύκλο, να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και να μας εκπλήσσει.

Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν μια ένωση. Μπερδεύουν τις διαδικασίες. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους υδρογονάνθρακες του νησιού καθώς και τα κονδύλια της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε δίπλα τους στις χειρότερες ημέρες τους, αλλά προχωρούν σε παραβιάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δεν είναι προς το συμφέρον όλων να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος μια περιοχή ειρήνης και ευημερίας;».
 

Διαβάστε επίσης:

Δείτε τα βίντεο από τις καθημερινές προκλήσεις των Τούρκων ψαράδων

Σαράντα τουρκικές παραβιάσεις και μία εικονική αερομαχία