ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας για δήλωση Τσακαλώτου στο Newpost: Ανοχύρωτη η ελληνική οικονομία

Δημοσίευση 14 Αυγούστου 2018, 16:31 / Ανανεώθηκε 14 Αυγούστου 2018, 21:34
Σταϊκούρας για δήλωση Τσακαλώτου στο Newpost: Ανοχύρωτη η ελληνική οικονομία
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη διαβεβαίωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με δήλωσή του στο Newpost ότι η δεν επηρεάζεται το σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο από την κρίση στην Τουρκία.

«Η άμεση επίδραση της οικονομικής κρίσης της Τουρκίας στον τρόπο που αντιμετωπίζουν την Ελλάδα οι διεθνείς αγορές, επιβεβαιώνει, δυστυχώς, ότι με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν δημιουργηθεί οι συνθήκες για τη διασφάλιση χαμηλού κόστους δανεισμού. Με αποτέλεσμα η χώρα μας να αποδεικνύεται εξαιρετικά ευάλωτη σε εξωτερικούς κλυδωνισμούς», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας και συνεχίζει:

«Εάν η Κυβέρνηση είχε υλοποιήσει ένα συνεκτικό πλαίσιο μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, εάν είχε εξαλείψει τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, εάν είχαν ληφθεί έγκαιρα γενναίες αποφάσεις για τη ρύθμιση του χρέους, εάν είχε ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, τότε, με δεδομένη και την υψηλή διεθνώς διαθέσιμη ρευστότητα, τα επιτόκια δανεισμού θα ήταν ήδη χαμηλότερα και λιγότερο ευμετάβλητα. Όπως ακριβώς συνέβη με την Πορτογαλία και την Κύπρο που βγήκαν εγκαίρως και οριστικά από τα μνημόνια».

«Τα τελευταία γεγονότα, που απέδειξαν δυστυχώς πόσο ανοχύρωτη παραμένει η ελληνική οικονομία, επιβεβαιώνουν αυτό που γνωρίζουν πια όλοι οι πολίτες: Η Ελλάδα χρειάζεται μια σοβαρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση, με βούληση και σχέδιο, που θα υλοποιήσει με αποφασιστικότητα όλες τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάταξη της χώρας. Με απλά λόγια, χρειάζεται επειγόντως πολιτική αλλαγή», καταλήγει ο κ. Σταϊκούρας.
 

Διαβάστε επίσης:

Τσακαλώτος στο Newpost: Τα προβλήματα της Τουρκίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια