current views are: 7

15 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση13:19

Βερολίνο: Απομένουν οι λεπτομέρειες για συμφωνία με την Ελλάδα για επιστροφή προσφύγων

Άγνωστος ακόμα ο ακριβής χρόνος της συμφωνίας

Δημοσίευση 13:19’

Άγνωστος ακόμα ο ακριβής χρόνος της συμφωνίας

Λεπτομέρειες απομένουν για να κλείσουν οι συμφωνίες για το μεταναστευτικό τις οποίες διαπραγματεύεται το Βερολίνο με την Ελλάδα και την Ιταλία, δήλωσε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών Ελεονόρε Πέτερμαν.

«Τις προηγούμενες ημέρες διεξήχθησαν πολύ εντατικές συνομιλίες και σε υπουργικό επίπεδο. Απομένουν να διευκρινιστούν μόνο μερικές μικρές λεπτομέρειες. Με βάση λοιπόν το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, μπορούμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι συμφωνίες θα επιτευχθούν», δήλωσε η κυρία Πέτερμαν και πρόσθεσε ότι δεν είναι μεν σε θέση να προσδιορίσει την ακριβή ημέρα, αλλά μπορεί κανείς να υποθέσει ότι αυτό θα συμβεί πολύ σύντομα.

Την περασμένη Δευτέρα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ είχε τονίσει πως οι συζητήσεις με την Ελλάδα βρίσκονται σε καλό δρόμο.

Το περασμένο Σάββατο επετεύχθη ανάλογη συμφωνία με την Ισπανία, η οποία προβλέπει ότι η Γερμανία θα μπορεί εντός 48 ωρών από τον εντοπισμό τους στα γερμανοαυστριακά σύνορα να επαναπροωθεί στην Ισπανία μετανάστες οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει εκεί αίτημα ασύλου, μέσω του συστήματος Eurodac. Την εν λόγω συμφωνία επέκρινε ο εκπρόσωπος των Φιλελευθέρων (FDP) για την ευρωπαϊκή πολιτική Αλεξάντερ Λάμπσντορφ, κάνοντας λόγο για «αστείο», καθώς, όπως είπε, εάν κάποιος θέλει να μεταβεί από την Ισπανία στην Γερμανία, δεν θα το κάνει μέσω Αυστρίας, αλλά μέσω Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης:

Τι προβλέπει η συμφωνία Γερμανίας – Ελλάδας για το προσφυγικό

Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία με Γερμανία για επιστροφές προσφύγων σε Ελλάδα και Ισπανία


σχετικα αρθρα