Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλ εξαπέλυσε η "Δημοκρατική Συμμαχία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Δημήτρης Ζαφειριάδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση παλινωδεί και χάνει χρόνο αναζητώντας επικοινωνιακούς τρόπους για να αντιμετωπίσει τα λάθη της στη διαπραγμάτευση με τη Φιλανδία και τις αυξήσεις του ΦΠΑ. "Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο δρόμος για την αντιμετώπιση των διογκούμενων ελλειμμάτων περνά μέσα από την εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και δραστικής μείωσης των κρατικών διαπανών", τόνισε ο κ. Ζαφειριάδης, οποίος σε άλλη δήλωσή του, ενόψει της ΔΕΘ, ανέφερε πως δεν επιτρέπεται οι πολιτικές δυνάμεις να εμφανίζονται με το "πακέτο της ΔΕΘ σαν μάγοι με τα δώρα".

"Δώρα δεν υπάρχουν πλέον, γιατί τα δεκαετή αναπτυξιακά σχέδια της κυβέρνησης απαιτούν πόρους που δεν υπάρχουν, ενώ η επανεκκίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προϋποθέτει δραστική μείωση των δαπανών για τις οποίες δεν τολμά να μιλήσει. Η γελοιότητα υποσχέσεων και δεσμεύσεων, που δεν τηρούνται ποτέ, πρέπει να λάβει τέλος", σημείωσε.

Εξάλλου, με άλλη ανακοίνωσή της, με αφορμή τις εξελίξεις στη Λιβύη, η Δημοκρατική Συμμαχία, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποκτήσει συγκροτημένη πολιτική στήριξης των θεσμών και της κοινωνίας στις χώρες αυτές και παράλληλα υπενθύμισε πως "υπήρξαν κόμματα και πολιτικές δυνάμεις στη χώρα μας, που όχι μόνο δεν καταδίκασαν καθεστώτα, όπως αυτό του συνταγματάρχη Καντάφι, αλλά διατηρούσαν μαζί του και στενότατες σχέσεις, η φύση των οποίων ουδέποτε έχει διευκρινιστεί στον ελληνικό λαό".