current views are: 12

16 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση04:30

Τι σηματοδοτεί η φετινή ΔΕΘ για Μητσοτάκη και Τσίπρα – Oι δεσμεύσεις της ΝΔ

Iδιαίτερη αναφορά θα κάνει για τα χρέη των ιδιωτών

Δημοσίευση 04:30’
Κυριάκος Μητσοτάκης

Iδιαίτερη αναφορά θα κάνει για τα χρέη των ιδιωτών

Ακριβώς σε ένα μήνα από σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα παίρνει τη θέση του απέναντι από τους πολιτικούς συντάκτες, για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της ΔΕΘ. Το προηγούμενο βράδυ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου θα έχει παρουσιάσει στην κεντρική ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος, το κυβερνητικό σχέδιό του.

Στο επιτελείο του, αξιολογούν τη φετινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη, ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όπως φαίνεται, θα είναι η τελευταία ΔΕΘ πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές, στις οποίες οι συνεργάτες του θεωρούν ότι η ΝΔ μπορεί να πετύχει ακόμη και το στόχο της αυτοδυναμίας. Άλλωστε το σενάριο εξάντλησης της τετραετίας το φθινόπωρο του 2019, άρχισε να καίγεται από τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ εξαφανίστηκε τελείως από το τραπέζι, μετά από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Ακόμα και αν ο Αλέξης Τσίπρας τολμήσει να αιφνιδιάσει με κάλπες αυτό το φθινόπωρο ή τον Ιανουάριο του 2019 (που είναι ένα και από τα επικρατέστερα ενδεχόμενα), στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν ξεκινήσει ήδη να προετοιμάζονται για την κυβερνητική θητεία. Ο κ. Μητσοτάκης, από τα μέσα Ιουλίου ξεκίνησε να συζητά στην Αθήνα με φορείς και να καταγράφει τις απόψεις τους (τους προέδρους 42 επιμελητηρίων της χώρας, τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων κλπ), ενώ το ίδιο θα κάνει και σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Στην 83η ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεδιπλώσει το σχέδιο του για την οικονομία, στέλνοντας προς τους πολίτες ένα βασικό μήνυμα: Ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, από την πολιτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης θα υπενθυμίσει ότι οι προβλεπόμενες περικοπές συντάξεων είναι ένα από τα αχρείαστα μέτρα απόρροια του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ενώ θα απευθυνθεί και στον επιχειρηματικό κόσμο, σχετικά με το πώς μπορεί να δημιουργηθεί πραγματική ανάπτυξη.

Αποφεύγοντας να δώσει υποσχέσεις που δεν μπορεί να τηρήσει, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το γαλάζιο σχέδιο για την επόμενη μέρα, που θα έχει στο επίκεντρο στοχευμένες φοροαπαλλαγές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει για τα χρέη των ιδιωτών, προτείνοντας ρύθμιση που θα δίνει δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρηματίες και νοικοκυριά που ασφυκτιούν, καθώς δεν μπορούν να κινηθούν ούτε φορολογικά.

Με βάση την ίδια πληροφόρηση, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιμείνει στα θετικά μηνύματα για τους πολίτες, έχοντας δώσει ένα πρώτο στίγμα και στη δήλωση που έκανε χθες για την ημέρα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Με αφορμή την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε: «εύχομαι πραγματικά αυτό το χαρμόσυνο συμβάν να είναι η απαρχή άλλων νέων θετικών εξελίξεων για την πατρίδα μας που θα μας ξαναφέρουν το χαμόγελο στα χείλη μας και θα αποδείξουμε, με αυτό τον τρόπο, στους εαυτούς μας ότι πραγματικά αξίζουμε καλύτερα». 

Όσο κρίσιμη θεωρούν όμως στη ΝΔ, τη φετινή ΔΕΘ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, άλλο τόσο τη θεωρούν για τον Αλέξη Τσίπρα. Στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι η παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου, θα είναι το κύκνειο άσμα του, καθώς θα τον συνοδεύουν οι τραγικοί χειρισμοί στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η αυστηρή εποπτεία που ακολουθεί την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τη Δευτέρα, τα νέα μέτρα με τις περικοπές στις συντάξεις από 01/01/2019 και η συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.


σχετικα αρθρα