current views are: 9

16 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση06:07

Δικηγόροι Ελλήνων στρατιωτικών: Η αποφυλάκιση αποφασίστηκε μετά από αίτημα του εισαγγελέα, όχι δικό μας

Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση

Δημοσίευση 06:07’

Έκπληξη προκάλεσε η απόφαση

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Οζέλ Φελίν και Χακάν Γιαλτσιντούγ, ότι οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης αφέθηκαν ελεύθεροι πριν ακόμα καταθέσουν το νέο αίτημα για την αποφυλάκισή τους.  

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τον πρώτο λόγο για την αιφνιδιαστική αποφυλάκισή τους.

Συγκεκριμένα, η Οζ. Φελίν ανέφερε ότι «Η αποφυλάκιση αποφασίστηκε όχι με δικό μας αίτημα, αλλά μετά από αίτημα του εισαγγελέα και αποδείχτηκε  πως δεν υπάρχουν στοιχεία για κατασκοπεία».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Χακάν Γιαλτσιντούγ δήλωσε ξεκάθαρα ότι «ήταν έκπληξη για μας το αίτημα του εισαγγελέα. Όμως μετά διαπιστώσαμε πως σήμερα ολοκληρώθηκαν οι έρευνες και γι’ αυτό κατατέθηκε το αίτημα του εισαγγελέα».

Μπορεί επισήμως να αποφάνθηκε η τουρκική δικαιοσύνη, ότι μετά από πέντε μήνες βρήκε “καθαρά” τα κινητά τους, και ότι δεν στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατασκοπείας, ωστόσο τα λόγια των δικηγόρων τους αποδεικνύουν περίτρανα, ότι η απόφαση ήρθε άνωθεν.

Η κατάρρευση της τουρκικής λίρας και κατά συνέπεια της οικονομίας έδειξε ότι “ανάγκα και οι Θεοί πείθονται”. Ο Ερντογάν βρέθηκε με την… πλάτη στον τοίχο, μετά την αμερικανική πίεση και μπροστά στις δραματικές εξελίξεις και πιθανολογείται ότι θέλησε να κάνει μια “χειρονομία” καλής θέληση, ώστε να κρατήσει ανοικτούς δίαυλους με τη Δύση.

Διαβάστε επίσης:
►SZ: Σε τι οφείλεται η ξαφνική αποφυλάκιση των δύο Eλλήνων στρατιωτικών;
►Πού αποδίδει το Μαξίμου την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

 


σχετικα αρθρα