Υπέρ της «γενναίας αναδιάρθρωσης του κράτους» τάσσεται ο ΛΑΟΣ, με αφορμή την αξιολόγηση του προσωπικού των ΔΕΚΟ και την εργασιακή εφεδρεία.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα κάνει λόγο για την κρίση που «ρήμαξε στην κυριολεξία τους ιδιωτικούς υπαλλήλους - που οι περισσότεροι είδαν να χάνονται οι θέσεις εργασίας τους- τους μικροεπιχειρηματίες που έβαλαν λουκέτο, τους αγρότες που η σοδειά τους έμεινε στο χωράφι».

Και αναφέρεται στους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι «εκτός από τις μειώσεις των αποδοχών- δεν έτυχαν αναλόγων ατυχιών».

Και καταλήγει: «Δυστυχώς, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει το κράτος να κάνει μια γενναία αναδιάρθρωση».

Επίσης ο ΛΑΟΣ στηρίζει την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και την καλεί «να αντέξει στις πιέσεις του κατεστημένου».

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη, «οι ήδη σημειωθείσες υποχωρήσεις της, υπονομεύουν την αποτελεσματικότητα του νομοσχεδίου».

Τέλος ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ αναφερόμενος στο κυβερνών κόμμα, κάνει λόγο για «τύμπανα πολέμου», ενώ εκτιμά ότι η φετινή ΔΕΘ «θα αποτελέσει την αρχή του τέλους του κ. Παπανδρέου, όπως έγινε με την κυβέρνηση Καραμανλή το 2008».

Υποστηρίζει δε ότι «το σιωπητήριο στο ΠΑΣΟΚ άντεξε μόλις 2 μήνες» και πως «ξανακουρδίστηκαν τα "τύμπανα του πολέμου"».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ, «υπουργικές αποφάσεις ποδοπατούνται και όλοι προσπαθούν να καταστούν "παιδονόμοι" του Πρωθυπουργού».