Στο πλαίσιο της περιφερειακής συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ, με θέμα τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιφέρειας, 13μελής αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, επισκέφτηκε σήμερα το απόγευμα την Πάτρα.
Αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, έμφαση στην περιφέρεια, αλλαγή του παρασιτικού τρόπου ανάπτυξης, νέες θέσεις εργασίας, κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτές είναι ορισμένες από τις συντεταγμένες που έθεσε κατά την κεντρική του ομιλία ο κ. Καρχιμάκης.

 Επίσης, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη για ανασυγκρότηση της χώρας, δίνοντας έμφαση και στην αλλαγή νοοτροπιών. "Για να πολεμήσουμε το πελατειακό κράτος, για να χτυπήσουμε τη διαπλοκή, για να απομονώσουμε τις συντεχνίες, για να υπερβούμε τα εσωτερικά προβλήματα της γραφειοκρατίας, εκτελώντας άμεσα και αποτελεσματικά τα αναπτυξιακά έργα και προγράμματα που χρειάζονται" ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η σημερινή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ αποτελεί πρόδρομο της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 3 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Εκτός από τον κ. Καρχιμάκη, συμμετείχαν οι υφυπουργοί Γιάννης Μαγκριώτης (Υποδομών - Μεταφορών), Εύη Χριστοφιλοπούλου (Παιδείας), Γιάννης Κουτσούκος (Εργασίας), Θάνος Μωραϊτης (Ανάπτυξης), Κωνσταντίνος Ρόβλιας (Ανάπτυξης), Κώστας Σπηλιόπουλος (Άμυνας), τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου Κώστας Ασκούνης και Κώστας Πανταζής, καθώς και γενικοί γραμματείς Υπουργείων.