«Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τελεί σε αργία», δήλωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Σέρρες, ασκώντας δριμύ κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και στον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.
«Η συμφωνία με τους Φιλανδούς είναι τραγικό λάθος του κ. Βενιζέλου», είπε η κ. Μπακογιάννη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης είναι παροιμιώδης».

Αναφορικά με τα νέα φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης και το ενδεχόμενο αύξησης του Φ.Π.Α. η κ. Μπακογιάννη το χαρακτήρισε ως αναποτελεσματικό μέτρο. «Πρέπει να στραφούμε στη μείωση των εξόδων και στη μείωση της σπατάλης του κράτους», είπε και συμπλήρωσε πως «έφτασε πλέον ο κόμπος στο χτένι, το 23% είναι παραφροσύνη, το κράτος δεν μπορεί να πατάξει τη φοροδιαφυγή, πρέπει να στραφεί σε μία απλοποιημένη φορολογία της τάξεως του 20%, την οποία προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία». Για μια ακόμη φορά επεσήμανε ότι «η οικονομική κρίση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενωμένες όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, η κ. Μπακογιάννη δεν το απέκλεισε, ενώ επεσήμανε ότι δεν υπάρχει καμία προοπτική αυτοδυναμίας ενός κόμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει εντολή στα κόμματα να συνεργαστούν» .