current views are: 3

19 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση13:22

Λαφαζάνης: «Φιάσκο η μεταμνημονιακή περίοδος»

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης

Δημοσίευση 13:22’

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης

«Η περίφημη ‘’μεταμνημονιακή’’ περίοδος έχει εξελιχθεί σε φιάσκο για την κυβέρνηση και κυρίως σε μια μεγάλη τραγωδία για τον τόπο» σημειώνει ο σε δήλωσή του ο γραμματέας του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενόψει της εξόδου από το μνημόνιο.

«Το τέλος του 3ου μνημονίου δεν σημαίνει και το τέλος των μνημονίων, της λιτότητας και της ληστείας σε βάρος του ελληνικού λαού. Αντίθετα, η λεγόμενη ”μεταμνημονιακή” περίοδος θα είναι από πολλές απόψεις ακόμα σκληρότερη από τα χρόνια που η Ελλάδα και τυπικά βρισκόταν κάτω από την ‘’μπότα’’ των μνημονίων», τονίζει και προσθέτει: «Η λεγόμενη ‘’έξοδος’’ στις αγορές, πηγή των εξωτερικών χρεών και θηλιά στο λαιμό για όλες τις εξαρτημένες χώρες, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός. Η Ελλάδα στην ”μεταμνημονιακή” περίοδο θα ξοδεύει από τα αποθεματικά που συγκεντρώθηκαν με αίμα και θυσίες του ελληνικού λαού, για να αποπληρώνει ένα παράνομο και επονείδιστο χρέος, το οποίο είναι, ταυτόχρονα, μαύρη τρύπα και δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ».

Ο κ.Λαφαζάνης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αλλάξει το πολιτικό κλίμα ούτε με την απελευθέρωση των δυο στρατιωτικών» και συμπληρώνει: «Δεν ξέρω αν υπάρχουν ανταλλάγματα και δώρα προς τον Ερντογάν για την απελευθέρωση των ‘’δυο’’. Ο χρόνος θα δείξει την αλήθεια. Όμως, ούτε τυχόν απαράδεκτα ανταλλάγματα προς τον Ερντογάν δεν θα μπορούσαν να βγάλουν από την φυλακή τους δυο στρατιωτικούς μας».

«Τα μηνύματα και οι προκλήσεις που στέλνουν προς τη χώρα μας, τόσο η λεγόμενη ‘’μεταμνημονιακή περίοδος -μαϊμού’’ όσο και η απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, είναι μηνύματα και προκλήσεις για την ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής ανατροπής στην χώρα. Η Ελλάδα όσο ποτέ έχει ανάγκη να απαλλαγεί από μια σάπια παρακμασμένη και ξενόδουλη κυβέρνηση και από ένα σάπιο, παρακμασμένο, διεφθαρμένο και δουλικό πολιτικό κατεστημένο. Η Ελλάδα χρειάζεται για πρώτη φορά να κατακτήσει την ανεξαρτησία της, ως προϋπόθεση για μια νέα τροχιά παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικό-κοινωνικού μετασχηματισμού», καταλήγει στη δήλωσή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.


σχετικα αρθρα