current views are: 3

20 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση08:34

Δ. Βίτσας: Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης, αλλά και μεγάλη ευθύνη

“Zητήματα που αφορούν τα εργασιακά, που για εμάς είναι ένα ισχυρός μοχλός ανάπτυξης, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται”.

Δημοσίευση 08:34’

“Zητήματα που αφορούν τα εργασιακά, που για εμάς είναι ένα ισχυρός μοχλός ανάπτυξης, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται”.

Μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης χαρακτήρισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι εγείρει και μεγάλες ευθύνες. 

 «Ολοκληρώνονται τα μνημόνια και συγχρόνως ανοίγει μια περίοδος ύψιστης ευθύνης, με την έννοια ότι τώρα -και με μεγάλους αριθμούς ελευθερίας στα κοινωνικά αλλά και οικονομικά ζητήματα- πρέπει όχι απλά να σχεδιάσουμε, γιατί αυτό το έχουμε κάνει και το κάνουμε συνεχώς, αλλά να εφαρμόζουμε κιόλας καινούργια μέτρα, τα οποία θα σημάνουν την πιο ταχεία ανάταξη και της οικονομίας και της κοινωνίας και του δημοσίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βίτσας σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ, «Πρακτορείο». 

«Αυτή η μέρα ολοκληρώνει μια περίοδο, αλλά εισάγει τη χώρα σε μια νέα περίοδο μέγιστης ευθύνης αλλά και πιθανά νέων επιτυχιών, που προσδοκά ο ελληνικός λαός. Και ο ελληνικός λαός το προσδοκά βέβαια στην καθημερινότητά του» σημείωσε. 

Όπως υποστήριξε, «αίφνης ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά, που για εμάς είναι ένα ισχυρός μοχλός ανάπτυξης, θα αρχίσουν να εφαρμόζονται, αίφνης μια σειρά σημαντικές επενδύσεις ολοκληρώνονται, όπως είναι η επένδυση του Ελληνικού, αίφνης δημιουργείται ένα περιβάλλον, στο οποίο χρειάζεται να συνενωθούν, να συγκεντρωθούν έστω και σε ένα επίπεδο κριτικής όλες οι δυνάμεις, οι οποίες φαντάζονται μια Ελλάδα της προκοπής έξω από μια Ελλάδα της αρπαχτής». 

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της αξιωματικής αντιπλίτευσης είπε ότι  «η Νέα Δημοκρατία πολύ εύκολα ξεπερνά την αδυναμία των επιχειρημάτων της με τις δυνατότητες των χαρακτηρισμών. Όμως εδώ υπάρχει μια πραγματικότητα. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να απαντήσει σε αυτή την πραγματικότητα. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τι δικές της επιτυχίες, με τα δικά της προβλήματα και αστοχίες βγάζει τη χώρα από τη μνημονιακή περίοδο, κάτι που δεν κατάφεραν ακριβώς γιατί είχαν λαθεμένη πολιτική αλλά και λαθεμένη εφαρμογή αυτής της πολιτικής, οι κυβερνήσεις είτε προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ είτε ακόμα περισσότερο της Νέας Δημοκρατίας».


σχετικα αρθρα