ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Εξωθεσμικές παρεμβάσεις Κοντονή στον Άρειο Πάγο

Δημοσίευση 20 Αυγούστου 2018, 19:15 / Ανανεώθηκε 20 Αυγούστου 2018, 19:21
ΝΔ: Εξωθεσμικές παρεμβάσεις Κοντονή στον Άρειο Πάγο
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρά κατά του υπουργού Δικαιοσύνης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τα πυρά τους κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή εξαπολύουν οι βουλευτές της ΝΔ Ν. Παναγιωτόπουλος και Κ. Καραγκούνης, με αφορμή τις καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων περί κυβερνητικών παρεμβάσεων στις προαγωγές των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

«Ο κ. Κοντονής επιχειρεί να παρέμβει με αντιθεσμικό τρόπο στις επιλογές των ανωτάτων δικαστικών, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι αντιμετωπίζει τη Δικαιοσύνη ως τσιφλίκι του και επιβεβαιώνοντας την καθεστωτική νοοτροπία που χαρακτηρίζει την Κυβέρνηση. Χωρίς κανέναν διάλογο, όπως καταγγέλλει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, προτείνει τη μείωση του ελάχιστου ορίου της υπηρεσίας των Αρεοπαγιτών και των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, προκειμένου να επιλεγούν οι νέοι Αντιπρόεδροι και ο Εισαγγελέας, ενώ παράλληλα και χωρίς καμία αιτιολογία παρατείνει τη θητεία των αθλητικών δικαστών» τονίζουν και προσθέτουν:

«Οι μικροκομματικές σκοπιμότητες της πρωτοβουλίας του κ. Υπουργού δεν κρύβονται και ο ίδιος με τη συμπεριφορά του προσβάλλει βάναυσα τον θεσμό της Δικαιοσύνης, την οποία θα έπρεπε να υπηρετεί. Είναι προφανές ότι ο κ. Κοντονής οφείλει άμεσα να αποσύρει τις διατάξεις αυτές και να σταματήσει τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλες αντιθεσμικές παρεμβάσεις και θα αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών».