current views are: 8

20 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση18:53

Σβήνει και γράφει ο Τσίπρας για το «λίφτινγκ» του υπουργικού συμβουλίου

Οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 18:53’

Οι αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα στην εβδομάδα, από την Τετάρτη και μετά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να προχωρήσει στον ανασχηματισμό. Αυτό εκτιμούν κυβερνητικά στελέχη που μίλησαν στο Newpost.gr και επανάλαβαν πως περιμένουν τις αλλαγές σύντομα προκειμένου να συγκληθεί το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της σεζόν. Μετά από λίγες ημέρες και αφού προηγηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στη ΔΕΘ έχοντας αναθέσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα νέα χαρτοφυλάκια μέσα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον που θα διαμορφώνεται σιγά – σιγά από την ολοκλήρωση των προγραμμάτων επιτροπείας.

Καλά πληροφορημένες πηγές επιβεβαίωναν στο Newpost.gr πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται μαζί με τον ανασχηματισμό να πραγματοποιήσει αλλαγές και στο κόμμα με τη ιδέα ο Πάνος Σκουρλέτης να «μετακομίσει» από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κουμουνδούρου να έχει πέσει στο τραπέζι. «Τίποτα δεν έχει κλειδώσει», τόνιζαν οι ίδιες πηγές που υποστήριζαν πως ο υπουργός των Εσωτερικών για να αφήσει το χαρτοφυλάκιο θα επιθυμούσε να γίνουν μια σειρά από αλλαγές στην Κουμουνδούρου που έχουν να κάνουν κυρίως με την ανανεώση του δυναμικού του κομματικού μηχανισμού, αλλά και την καλύτερη διασύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση.

Παρά το γεγονός πως η υλοποίηση του «Κλεισθένη» ήταν ένα στοίχημα για τον κ. Σκουρλέτη προκειμένου να παραμείνει στη θέση του, με τον ίδιο να μην έχει προτείνει την μετακίνησή του, φαίνεται πως ένας νέος ρόλος μέσα στο κόμμα  αποτελεί ένα στοίχημα και οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό. Στα θετικά θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το γεγονός πως η θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δίνει έναν σημαντικό ρόλο σε όποιο στέλεχος δεχθεί να τον υπηρετήσει ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο ως επικρατέστερος για την αντικατάσταση του στο υπουργείο Εσωτερικών έχει προκριθεί ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος θα μετακομίσει από το υπουργείο Υποδομών.

Δεν έχει αλλάξει η εικόνα σχετικά με τους υπουργούς που θεωρούνται αμετακίνητοι με τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Νίκο Κοτζιά, Όλγα Γεροβασίλη, Έφη Αχτσιόγλου, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Ανδρέα Ξανθό να εκτιμάται πως δεν θα αφήσουν τα γραφεία τους.

Θεωρείται σίγουρο πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να κάνει μια ανανέωση του δυναμικού του υπουργικού συμβουλίου με νέα πρόσωπα ακόμα και σε υφυπουργεία, όπως η Ράνια Σβίγκου (σε αυτή την περίπτωση θα αναζητηθεί νέος Εκπρόσωπος Τύπου στον ΣΥΡΙΖΑ), ο Παναγιώτης Ρήγας (αν φύγει από τη θέση του ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής), ο Λευτέρης Κρέτσος (ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας), ο Χρήστος Μαντάς, η Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Δημήτρης Παπαγιαννάκος (ΓΓ Συντονισμού) και ο Μιχάλης Καλογήρου (Γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου). 


σχετικα αρθρα