ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές αγριότητες αντί «καθαρής» εξόδου βλέπει από σήμερα η ΝΔ

του Γιώργου Δ. Ευθυμίου - Δημοσίευση 21 Αυγούστου 2018, 07:58 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2018, 07:58
Πολιτικές αγριότητες αντί «καθαρής» εξόδου βλέπει από σήμερα η ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

O Μητσοτάκης προτίθεται να σχολιάσει ο ίδιος προσωπικά, με δημόσια δήλωσή του, το τηλεοπτικό διάγγελμα Τσίπρα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η 20ή Αυγούστου, η τελευταία μέρα του τρίτου μνημονίου, το οποίο φέρει την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, «γιορτάστηκε» από τις αγορές, με επιτόκια για το ελληνικό δεκαετές ομόλογο, ύψους 4,36%. Όπως τόνιζαν από τη ΝΔ, αν ληφθεί υπόψη ότι οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης που πέρασαν από πρόγραμμα προσαρμογής δανείζονταν χθες πολύ πιο φθηνά (Ισπανία με 1,4%, Πορτογαλία 1,8% και Κύπρος -επταετές με 2,02%), οι αγορές δεν βλέπουν καμία «καθαρή» έξοδο για την οποία θα «πανηγυρίσει» στο σημερινό διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Δευτέρας στην οδό Πειραιώς, αποφασίστηκε ο αντιπολιτευτικός λόγος απέναντι στα όσα θα πει ο κ. Τσίπρας στο διάγγελμά του, να μην περιοριστεί σε επίπεδο πολιτικής ρητορικής, αλλά να συνοδευτεί με συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία, τα οποία καταρρίπτουν το επικοινωνιακό αφήγημα που επιχειρεί να στήσει το Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε, όπως σημείωνε στο newpost.gr, στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών από χθες σε όλη τη χώρα, μόνο ειρωνικά σχολίαζε τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια.

Το πρώτο στίγμα της γαλάζιας στρατηγικής δόθηκε με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, στην οποία αναφέρονταν η δήλωση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ ότι "η Ελλάδα όχι μόνο διέκοψε, αλλά και αντέστρεψε τις μεταρρυθμίσεις κατά το πρώτο μισό του 2015" και ότι "το κόστος που πλήρωσε η χώρα γι' αυτό το επεισόδιο τιμολογείται από 86 δισ. έως 200 δισ. ευρώ".

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο κ. Μητσοτάκης προτίθεται να σχολιάσει ο ίδιος προσωπικά, με δημόσια δήλωσή του, το τηλεοπτικό διάγγελμα του κ. Τσίπρα. Την ίδια τύχη με το αφήγημα της «καθαρής» εξόδου, θεωρούν στη ΝΔ, ότι θα έχει και ο επικείμενος ανασχηματισμός, καθώς όπως λένε, ούτε το ένα, ούτε το άλλο δεν φθάνουν για να σκιάσουν και να καλύψουν την πρόσφατη τραγωδία με τους 96 νεκρούς στο Μάτι, αλλά και το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στη χώρα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, από τη συμφωνία για το ονοματολογικό των Σκοπίων.

Επίσης, στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ, βλέπουν ότι ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει και μια μεγάλης κλίμακας, επιχείρηση πόλωσης του πολιτικού κλίματος. Ήδη δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Νίκος Παππάς, που όπως υπενθυμίζουν από την οδό Πειραιώς, συγκυβερνούν με τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου, μέσα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» ζήτησαν την συγκρότηση ενός «αντιδεξιού μετώπου», με προφανή στόχο να «ξυπνήσουν» τα αντανακλαστικά συγκεκριμένου τμήματος του εκλογικού σώματος για τη δημιουργία ρεύματος κατά της ΝΔ.

 

 

Στην οδό Πειραιώς πάντως πιστεύουν, ότι οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια θα πέσει στο κενό, καθώς όπως αναφέρουν, το μόνο μέτωπο που συγκροτείται από τους πολίτες, είναι για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα γαλάζια στελέχη οι δηλώσεις αυτές είναι μόνο η αρχή μιας περιόδου που θα χαρακτηριστεί από πρωτοφανή πολιτική αγριότητα από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Στην επιχείρηση αυτή εντάσσουν και την επίθεση στο πρόσωπο του κεντρικού Τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, που ξεκίνησε από τον Παύλο Πολάκη και συνεχίστηκε ακόμη και από τον Νίκο Βούτση, παρά το θεσμικό ρόλο που έχει ως πρόεδρος της Βουλής.