current views are: 9

21 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση13:36

Κοντονής: Δεν αποσύρω τη διάταξη για τις προαγωγές των αντιπροέδρων Αρείου Πάγου

«Μέτωπο» με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων άνοιξε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Δημοσίευση 13:36’

«Μέτωπο» με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων άνοιξε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, δήλωσε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη πως δεν προτίθεται να αποσύρει τη διάταξη που αφορά στο καθεστώς προαγωγών των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου, ανοίγοντας ουσιαστικά «μέτωπο» με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Εδικότερα, χθες, η ΕΔΕ με ανακοίνωσή της κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να αποσύρει διάταξη, που αιφνιδιαστικά συμπεριέλαβε σε νομοσχέδιο, σύμφωνα με την οποία μειώνεται το ελάχιστο όριο υπηρεσίας των δικαστικών λειτουργών για την προαγωγή τους σε αντιπροέδρους και αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Μάλιστα, η ΕΔΕ έκανε λόγω για «ολίσθημα» του κ. Κοντονή μια….ανάσα πριν τις κρίσεις στη Δικαιοσύνη και τον κάλεσε να κάνει τις προαγωγές των δικαστών με το παλαιό καθεστώς προκειμένου, όπως ανέφερε, να μην δημιουργηθούν υπόνοιες για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. 

Σήμερα, ο κ. Κοντονής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», υποστήριξε πως ενώ αυτό που έκανε ήταν να επαναφέρει όσα είχε νομοθετήσει για το θέμα αυτό η Νέα Δημοκρατία το 2006, τώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον καταγγέλλει για την επίμαχη διάταξη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο lawandorder.gr


σχετικα αρθρα