ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχόλιο του διευθυντή του γραφείου τύπου ΝΔ για την ομιλία Τσίπρα

Δημοσίευση 21 Αυγούστου 2018, 20:08 / Ανανεώθηκε 21 Αυγούστου 2018, 20:08
Το σχόλιο του διευθυντή του γραφείου τύπου ΝΔ για την ομιλία Τσίπρα
Facebook Twitter Whatsapp

«Μετά το νέο διχαστικό παραλήρημα σκέφτομαι ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την κατάντια»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Ζούλας, με αφορμή το διάγγελμα στην Ιθάκη.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Ζούλας σημειώνει:

«Από τη σημερινή θλιβερή παράσταση του κ. Τσίπρα, θα σταθώ σε μια μόνον αποστροφή του. Γιατί δείχνει, νομίζω, ότι ο άνθρωπος που μας κυβερνά είναι πραγματικά αγιάτρευτος, όσο και να παριστάνει ότι μαθαίνει από τα λάθη του. 

Μιλώντας, λοιπόν, για τα χρόνια πριν από το 2015 είπε: «Η βία και η καταστολή, έγιναν κομμάτι της καθημερινότητας. Η δημοκρατία ευτελίστηκε. Τραπεζίτες έγιναν πρωθυπουργοί και υπουργοί έγιναν τραπεζίτες. Φασιστικές συμμορίες βγήκαν από τις κρυψώνες τους μετά από 60 χρόνια».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρεται προφανώς στον κ. Γιάννη Στουρνάρα και κυρίως στον πρώην πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο. Τον άνθρωπο δηλαδή που σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή βρήκε το θάρρος να αναλάβει τις τύχες της χώρας και γι αυτό το λόγο παραλίγο να δολοφονηθεί. Οχι βέβαια από «τις φασιστικές συμμορίες που βγήκαν από τις κρυψώνες τους μετά από 60 χρόνια». Αλλά από την ακροαριστερή βία που υπέθαλψε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με τον εμπρηστικό και διχαστικό του λόγο στον οποίο συνεχίζει να πιστεύει. 
Διότι σε τι διαφέρουν, άραγε, όσα είπε σήμερα ο πρωθυπουργός από το «ή εμείς ή αυτοί»; Τι διαφορετικό έχουν όσα είπε στην Ιθάκη από το «ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε»;

Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Τσίπρας θυμάται τη συναίνεση μόνον όταν στριμώχνεται από τα γεγονότα, αναζητώντας συνενόχους στην ανικανότητά του. Διότι ο πραγματικός Τσίπρας είναι αυτός που είδαμε σήμερα. Η μάλλον και σήμερα.

Παρεμπιπτόντως να θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός δεν είχε όχι μόνον την αίσθηση της ευθύνης του ρόλου του, αλλά ακόμη και την ανθρώπινη ευαισθησία να επισκεφθεί έστω μια φορά τον προκάτοχό του Λουκά Παπαδήμο τους μήνες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Γι αυτό και η αίσθηση τελικά που μου άφησε η θλιβερή σημερινή παράσταση δεν είναι μόνον ότι αξίζουμε καλύτερα. Μετά το νέο διχαστικό παραλήρημα σκέφτομαι ότι δεν αντέχουμε άλλο αυτήν την κατάντια».