current views are: 5

23 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση08:26

Τσιόδρας: Έκαναν σάλπισμα εφόδου αντί για προσκλητήριο ενότητας όλων των δυνάμεων

«Κάθε άλλο παρά για πανηγύρια προσφέρεται η κατάσταση, χάσαμε τρία πολύτιμα χρόνια», σημείωσε.

Δημοσίευση 08:26’

«Κάθε άλλο παρά για πανηγύρια προσφέρεται η κατάσταση, χάσαμε τρία πολύτιμα χρόνια», σημείωσε.

Στην επόμενη μέρα της Ελλάδας μετά την έξοδο από το τρίτο πρόγραμμα αναφέρθηκε σε συνέντευξη του ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, σημειώνοντας πως «αυτό που τελείωσε είναι η επίσημη χρηματοδότηση της χώρας. Τα μέτρα έχουν ψηφιστεί μέχρι το 2022, στις 10 Σεπτεμβρίου θα έχουμε ξανά την τρόικα εδώ για έλεγχο, όπως κάθε τρίμηνο. Οπότε τώρα έχουμε αυξημένη εποπτεία, έχουν ψηφιστεί τα μέτρα έως το 2022, έως το 2060 έχουμε δεσμευτεί για πλεονάσματα που τέτοια δεν έχει πετύχει κανένας στον κόσμο».

Ο κ. Τσιόδρας μιλώντας στον Real FM τόνισε πως «Προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην κατάσταση μετά τις διακοπές και το τρίτο μνημόνιο, γιατί έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο».

Εκτίμησε επίσης πως κάθε άλλο «παρά για πανηγύρια προσφέρεται η κατάσταση, χάσαμε τρία πολύτιμα χρόνια… Όλες οι χώρες που μπήκαν σε μνημόνια χρειάστηκαν τρία χρόνια για να βγουν, εμείς χρειαστήκαμε 3 μνημόνια , 8 χρόνια κι ακόμη δεν ξέρουμε πού πάμε. Έκαναν σάλπισμα εφόδου αντί για προσκλητήριο ενότητας όλων των δυνάμεων προκειμένου να πάμε στην επόμενη ημέρα. Έκανε σάλπισμα διχασμού, είδαμε έναρξη προεκλογικής περιόδου σε κλίμα άκρως πολωτικό τη στιγμή που είναι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα».

Ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε πως «το καλύτερο μέλλον θα έρθει αν δημιουργηθούν πραγματικές δουλειές με αξιοπρεπή μισθό κι αυτό θα γίνει αν αυξηθούν οι επενδύσεις κυρίως από εγχώριους επενδυτές, να επεκτείνουν την επιχείρησή τους ή κάποιος θέλει να ανοίξει καινούργια επιχείρηση. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν πέντε πράγματα…» και πρόσθεσε: «Η δύσκολη συγκυρία υπάρχει, αυτό που πρέπει να δούμε είναι πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ώστε να μπουν λεφτά στη χώρα. Αυτό είναι το ζητούμενο για την επόμενη ημέρα. Θέλει κάτι διαφορετικό, να δώσει σήμα ότι τα πράγματα άλλαξαν, αν και σε μεγάλο βαθμό δεν άλλαξαν».

 


σχετικα αρθρα