current views are: 12

24 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση16:14

Σε αναβρασμό ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των αλλαγών που ετοιμάζει ο Τσίπρας

Τη «σκυτάλη» παίρνουν οι τάσεις στο κόμμα

Δημοσίευση 16:14’

Τη «σκυτάλη» παίρνουν οι τάσεις στο κόμμα

«Η καθυστέρηση στον ανασχηματισμό σηματοδοτεί και τις μεγάλες αλλαγές που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο», τόνιζαν καλά πληροφορημένες πηγές στο newpost.gr. Όλα δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα εποχή που θέλει να σηματοδοτήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο κόμμα, οι κενές θέσεις που δημιουργούνται, αλλά και τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου είναι οι «πονοκέφαλοι» που έχει να αντιμετωπίσει.

Μπορεί οι συζητήσεις για την τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη ως Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρούν, ωστόσο τίποτα δεν είναι βέβαιο αφού και εκεί φαίνεται να είναι σε εξέλιξη έντονες εσωκομματικές διεργασίες. Στελέχη της Κίνηση Μελών (μια πρωτοβουλία συνένωσης των προεδρικών τάσεων και Πασοκογενών που είναι σε εξέλιξη) δεν βλέπουν με «καλό μάτι» την μετακόμιση στο κόμμα του υπουργού Εσωτερικών.

Εκτιμούν πως ο Πάνος Σκουρλέτης σε αρκετές περιπτώσεις έχει έρθει σε σύγκρουση με επιλογές του Μαξίμου και έχει βρεθεί κοντά με τις θέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των «53+». Και ο ίδιος, άλλωστε εξακολουθεί να βάζει συγκεκριμένα ζητήματα αναβάθμισης του ρόλου, της λειτουργίας και των προσώπων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ως καλή επιλογή για τη θέση του Γραμματέα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, θεωρούν μέλη της Κίνησης Μελών πως θα μπορούσε να είναι ο Νίκος Παππάς, χωρίς όμως να έχει ανοίξει καμία τέτοια συζήτηση, αλλά ούτε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να έχει τοποθετηθεί ή ερωτηθεί για το αν επιθυμεί να αλλάξει γραφείο και να βρεθεί στην Κουμουνδούρου

Διαβάστε επίσης:

Επιφυλάξεις Σκουρλέτη για τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Ενόψει εκλογών, πάντως η θέση του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομβική και δεν είναι λίγα τα στελέχη που θα ήθελαν να βρεθούν σε αυτή το πόστο με δεδομένο το φόβο ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει από την ΝΔ και να εκλέξει σχεδόν τους μισούς βουλευτές.

Οι ισορροπίες είναι λεπτές και από τη στιγμή που ο νέος Γραμματέας θα πρέπει να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει να βρει τη λύση με τους λιγότερους «κραδασμούς», αφού το τελευταίο που θα ήθελε πριν επίσκεψή του στη ΔΕΘ είναι να έχει προηγηθεί μια θυελλώδης και συγκρουσιακή συνεδρίαση στο κόμμα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η παρουσία του Νίκου Παππά δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη Σύρο θα μπορούσε να θεωρηθεί ως πρόκριμα για μια αλλαγή θέσης που του επιφυλάσσει ο πρωθυπουργός. Και αν το “βέτο” του Ευκλείδη Τσακαλώτου για το υπουργείο Οικονομικών παραμένει, σε περίπτωση μετακίνησης του Πάνου Σκουρλέτη στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη ο βασικός διεκδικητής για το υπουργείο των Εσωτερικών.


σχετικα αρθρα