current views are: 6

28 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση12:24

Ν. Νικολόπουλος: Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τη δράση του Ρουβίκωνα

«Είναι αδιανόητο για μία οργανωμένη πολιτεία, με 48 χιλιάδες αστυνομικούς τέσσερα μέλη της “συλλογικότητας” με βαριοπούλες και ένας κινηματογραφιστής να είναι αρκετοί για να διασύρουν άλλη μία φορά την Ελληνική Πολιτεία».

Δημοσίευση 12:24’

«Είναι αδιανόητο για μία οργανωμένη πολιτεία, με 48 χιλιάδες αστυνομικούς τέσσερα μέλη της “συλλογικότητας” με βαριοπούλες και ένας κινηματογραφιστής να είναι αρκετοί για να διασύρουν άλλη μία φορά την Ελληνική Πολιτεία».

Ερώτησή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Πάνο Σκουρλέτη και Σταύρο Κοντονή, κατέθεσε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη δυσφορία και την αγανάκτησή του για τη δράση του Ρουβίκωνα και τον τρόπο, που, όπως σημειώνει στην ερώτησή του, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση και την αστυνομία.

Με αφορμή την τελευταία «εισβολή» του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Νικολόπουλος αναφέρει: «Είναι αδιανόητο για μία οργανωμένη πολιτεία, με 48 χιλιάδες αστυνομικούς, όπου πάνω από τους μισούς είναι αξιωματικοί, με 91 στρατηγούς (αντιστράτηγους-υποστράτηγους), με 230 αστυνομικούς διευθυντές, τέσσερα μέλη της “συλλογικότητας” με βαριοπούλες και ένας κινηματογραφιστής να είναι αρκετοί για να διασύρουν άλλη μία φορά την Ελληνική Πολιτεία, αναρτώντας μάλιστα τη δράση τους στα κοινωνικά δίκτυα».

Ο κ. Νικολόπουλος, στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του, εγκαλεί τους κυβερνητικούς αρμοδίους για την προκλητική ανοχή τους απέναντι στη δράση που αναπτύσσουν τα μέλη του Ρουβίκωνα και θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Μεταξύ άλλων, ζητάει να μάθει: «Με τι συγκεκριμένα μέτρα σκέφτεται η κυβέρνηση (υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης) να προβάλει διεθνώς την αποτελεσματικότητά της έναντι της δράσης “συλλογικοτήτων” τύπου Ρουβίκωνα, για την προσέλκυση και την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη χώρα, με τον κίνδυνο βέβαια να μειωθεί η ανεργία, να ενισχυθεί η παραγωγικότητα και να αποδυναμωθούν οι “αυτόκλητοι” των πάντων ανεύθυνοι κριτές και “εκφραστές” του περιθωρίου; Με τι συγκεκριμένα μέτρα (υπουργείο Δικαιοσύνης) προτίθεται η κυβέρνηση, είτε να θεσμοθετήσει εναντίον των νέων “λαϊκών” δικαστηρίων, που στην υπηρεσία συστημικών συμφερόντων ή αυτόκλητων προστατών των πολιτών, θα νομιμοποιούν τη βία και το περιθώριο, είτε να προστατεύσει την πραγματική δημοκρατική λειτουργία από “συλλογικότητες” βιαστών;».


σχετικα αρθρα